News

Accident cu un urs pe pe A1 Sibiu – Deva. Animalul a fost lovit de patru mașini

17.08.2019 | 09:13
Accident cu un urs pe pe A1 Sibiu  Deva Animalul a fost lovit de patru masini

Un accident în care a fost implicat un urs s-a petrecut pe A1 Sibiu – Deva. Animalul a fost lovit de patru autoturisme, pe autostradă, în zona Aciliu, judeţul Sibiu. Mai mult de atât, doi copii aflaţi într-una dintre maşini au avut nevoie de îngrijiri medicale din cauza unor stări de panică. De remarcat că traficul în zona respectivă a fost îngreunat preț de aproximativ trei ore. Incidente similare au avut loc şi anul trecut în zonă.

Accident cu un urs pe pe A1 Sibiu – Deva

Din păcate, ursul nu a avut nicio șansă și nu a supravietuit. Poliţia Judeţeană Sibiu a fost cea care a anunțat că pe A1 Sibiu -Deva la kilometrul 273, în zona Aciliu, un urs a fost lovit de mai multe mașini. Reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Sibiu au transmis că un echipaj de prim-ajutor calificat SMURD a intervenit pentru acordarea de îngrijiri medicale pentru cei doi copii care acuzau stări de panică.

Aceștia s-au speriat serios după ce maşina în care se aflau a lovit ursul. De altfel, în urmă cu nici un an de zile, autorităţile din Sibiu discutau despre posibilitatea amplasării de garduri electrice pe porţiunile împădurite ale Autostrăzii A1, în zona Aciliu – Miercurea Sibiului. Atunci alți doi urşi au ajuns pe şosea, fiind loviţi de maşini şi ucişi. Gardurile electrice nu sunt periculoase pentru animale, precizau autorităţile, care mai spuneau că vânătorii vor face goane pentru a împinge urşii spre zone mai înalte.

Accident cu un urs pe pe A1 Sibiu - Deva. Urs
Ursul nu a supraviețuit în urma impactului. Sursa foto – facebook

Jandarm atacat de urs la Suceava

Nu este singurul eveniment în care a fost implicat un urs în ultima lună de zile. Astfel, un jandarm din Suceava a fost atacat de un urs în timpul serviciului. Este vorba despre un angajat al Jandarmeriei care patrula în zona montană din Bucovina, pe raza localității Broșteni. Bărbatul a fost atacat de animal care a ieșit brusc din pădure. Jandarmul efectua o plimbare de recunoaștere, iar colegul său, după ce a văzut atacul ursului, a împușcat animalul pe loc.

De remarcat că jandarmul a încercat să se apere cum a putut. A scos pistolul, dar nu a reușit să îl împuște. S-a ales cu mușcături și zgârieturi la umăr, picior și mână. Văzând situația prin care trece acesta, colegul său nu a ezitat și a tras în legitimă apărare în animal.