News

Accident cumplit în județul Argeș. O fetiță de numai 10 luni a murit sub ochii medicilor

Tragedie în județul Argeș. O fetiță de numai 10 luni a murit într-un accident rutier. Copilul era ținut în brațe pe bancheta din spate.
13.05.2023 | 18:24
Accident cumplit in judetul Arges O fetita de numai 10 luni a murit sub ochii medicilor
În ciuda eforturuilor medicilor, copila nu a putut fi salvată / Foto: printscreen
ADVERTISEMENT

Un accident cumplit pe raza județului Arges a avut loc, sâmbătă, în comuna Mălureni, informează ISU Argeș. O fetiță de numai 10 luni și-a pierdut viața. Copilul era ținut în brațe de mama sa, pe bancheta din spate a mașinii. Conducătoarea vehicului, a pierdut controlul, automobilul a intrat într-un șanț și a percutat, în final, un cap de pod.

Fetița, ținută în brațe pe banchetă de mama sa

Un accident dramatic a avut loc, sâmbătă, pe raza comunei Mălureni, județul Arges. O șoferiță a pierdut controlul mașinii în care se aflau încă trei persoane. Din păcate, unul din ocupanții vehiculului, o fețiță de numai 10 luni, a murit în urma accidentului. Potrivit ISU Argeș, din verificările poliției rutiere Argeș mașina, condusă de o femeie din Mușătești din direcția Pitești spre Mușătești, a pierdut controlul volanului, a intrat într-un șanț și, în final, mașina s-a izbit de un cap de pod.

ADVERTISEMENT

”Din verificările preliminare efectuate de polițiștii din cadrul Biroului Rutier Curtea de Argeș s-a stabilit că, o femeie de 39 de ani, din Mușătești, care conducea un autoturism pe DJ 703i, din direcția Pitești către Mușătești, în localitatea Mălureni, în împrejurări ce vor fi stabilite în urma cercetărilor, a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ar fi rulat pe șanțul pentru scurgerea apelor pluviale și ar fi acroșat un cap de pod”, informează autoritățile.

Medicii n-au mai putut face nimic

În automobil se aflau încă trei persoane, toate minore, între care o fetiță de 10 luni. ”În autoturism, pe lângă conducătoarea auto se aflau trei persoane: o fată de 17 ani și fiica sa de 10 luni, pe care o ținea în brațe, pe bancheta din spate și un băiat de 13 ani”. ”Fetița de 10 luni, care era inconștientă în urma accidentului, împreună cu mama sa, au fost preluate de către șeful Postului de Poliție Mălureni, în vederea deplasării în întâmpinarea ambulanței solicitate la caz”, au informat polițiștii agreșeni.

ADVERTISEMENT

La scurt timp, în ciuda eforturilor medicilor, la spital, fetița de 10 luni nu a supraviețuit accidentului. Băiatul în vârstă de 13 ani a suferit și el răni fiind transportat la spital. Conducătoarea autoturismului a fost testată cu aparatul etilotest, nerezultând că a consumat alcool. ”În cauză, va fi întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă, iar verificările continuă pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care evenimentul s-a petrecut”, mai precizează poliția.

Noapte grea pentru pompieri și salvatori

În paralel, ISU Argeș a avut o noapte agitată, pompierii agreșeni fiind sunați în mai multe cazuri, potrivit postărilor de pe pagina Facebook a instituției. ”După ora 19, salvatorii au fost mobilizați alături de polițiști, jandarmi, pădurari și alți voluntari pentru căutările desfășurate pe raza orașului Ștefănești a unei persoane de sex feminin în vârstă de 13 ani, care a fost găsită la câțiva kilometri față de locul de unde plecase”.

ADVERTISEMENT

”În jurul orei 20:00, pompierii au intervenit pentru stingerea unui incendiu care s-a manifestat în interiorul unui magazin de piese auto din Aleea Ion Nistor a municipiului Pitești. Incident care nu s-a soldat cu victime”. ”În jurul orei 23:00, colegii noștri au intervenit pe strada Bucovina a municipiului Pitești pentru a asigura măsurile specifice de prevenire ale incendiilor în cazului unui accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă, nefiind identificate victime”.

Accidente și incendii

”Aproape de ora 00:00, un echipaj de pompieri s-a deplasat în localitatea Mihăești, pe DN73, pentru a asigura măsurile specifice de prevenire ale incendiilor în cazul unui eveniment rutier în care au fost implicate un atelaj și un autoturism, fără să fie identificate victime ale incidentului”. ”La scurt timp, a fost sesizată producerea unui incendiu la o autoutilitară pe raza orașului Topoloveni. La fața locului, colegii noștri au acționat pentru stingerea flăcărilor ce au afectat elementele combustibile de la compartimentul motor și habitaclu. Nu au fost identificate victime”.

ADVERTISEMENT

”Între orele 00:00 și 01:00 un echipaj SMURD a fost solicitat în localitățile Dârmănești și Mărăcineni, pentru a asigura acordarea primului ajutor calificat în cazul unor eventuale victime ale animalelor sălbatice (urși) ajunse în zonele locuite. Nu au fost găsite respectivele animale și nu au fost victime.

”Aproape de ora 04:00, salvatorii au fost solicitați să intervină în cazul unui accident rutier în care un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat pe raza localității Stâlpeni, DN73. În urma impactului a izbucnit și un incendiu la compartimentul motor, care s-a propagat și în interiorul autoturismului. Șoferul a fost găsit evacuat din autoturism și a fost preluat de către paramedicii SMURD, iar după acordarea primului ajutor calificat nu a avut nevoie de transport la spital. Pentru localizarea și lichidarea incendiului a lucrat un echipaj de pompieri cu o autospecială de stingere cu apă și spumă”.

 

ADVERTISEMENT