News

Accident de autocar între Brașov și Râșnov. Planul roșu de intervenție a fost activat

02.06.2019 | 12:59
Accident de autocar intre Brasov si Rasnov Planul rosu de interventie a fost activat

Accident cumplit produs în această dimineață în județul Brașov. Un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat pe Drumul Național 73, între Râșnov și Predeal. Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență au hotărât să declanșeze Planul Roșu de intervenție.

Grav accident de circulație în județul Brașov

Potrivit reprezentanților IPJ Brașov, în respectivul autocar se aflau 29 de copii, cu vârste cuprinse între 6 și 14 ani, dar și 24 de adulți. Din fericire, accidentul nu s-a soldat cu victime, oamenii reușind să scape din mijlocul de transport în timp util.

Accident rutier pe DN 73 pe sensul de coborâre de la Pârâul Rece spre Râșnov, un autocar a părăsit partea carosabilă și s-a răsturnat într-o curbă” , au precizat autoritățile. La fața locului au ajuns în scurt timp nu mai puțin de șapte echipaje SMURD, patru ambulanțe și trei autospeciale de stingere și alte trei echipaje cu apă și spumă. Inițial a fost solicitat și un elicopter, însă echipajele medicale au hotărât ca acesta să fie întors din drum, întrucât nu se mai impunea deplasarea pacienților, Traficul din zonă este în momentul de față întrerupt în totalitate, informează Centrul Infotrafic din Inspectoratul Gneral al Poliției Române.

Un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat pe DN 73, dintre Râșnov și Brașov. Sursa foto:ISU Brașov
Un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat pe DN 73, dintre Râșnov și Brașov. Sursa foto:ISU Brașov

 

50 de persoane, la un pas de tragedie

Accidentul s-a soldat cu rănirea uşoară a trei persoane, cărora le-au fost acordate îngrijiri medicale la faţa locului. De altfel, toate persoanele din autocar au fost evaluate medical de echipajele deplasate la locul accidentului Conform reprezentanților ISU, în autocar s-au aflat 32 de copii și 26 de adulți. Dintre acestea, o singură persoană a fost transportată la spital. Este vorba despre femeie în vârstă de 30 de ani care a suferit un traumatism cranio-cerebral și un traumatism la gleznă. În aceste momente, starea sa este, din fericire, stabilă. Autoritățile au demarat deja o anchetă în acest caz, pentru a stabili cauzele exacte care au dus la producerea accidentului.