ACCIDENT de ELICOPTER. Mai mulţi ambasadori MORŢI, cel român a scăpat ca prin MINUNE

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
08/05/2015, 12:18
ACCIDENT de ELICOPTER. Mai mulţi ambasadori MORŢI, cel român a scăpat ca prin MINUNE

Un accident grav de elicopter a avut loc în Pakistan, vineri, notează Reuters. Cel puţin şase persoane, inclusiv ambasadori străini, au murit. MAE a informat că ambasadorul român se afla la bord, dar că se află în afara oricărui pericol. Un elicopter militar pakistanez s-a prăbuşit într-o regiune muntoasă din nordul Pakistanului. Şase persoane au murit şi mai multe au fost rănite. Printre morţi se află ambasadorii Norvegiei, cel al Filipinelor, dar şi soţiile ambasadorilor din Malazsia şi Indonezia.

Ambasadorii Poloniei şi Olandei au fost răniţi.

Premierul pakistanez Nawaz Sharif călătorea către regiunea muntoasă Gilgit într-un alt aparat de zbor atunci când s-a petrecut accidentul. Sharif a revenit la Islamabad, a informat biroul său de presă, potrivit Reuters, citat de Agerpres. O delegaţie de diplomaţi şi ziarişti se deplasa vineri cu trei elicoptere în regiunea Gilgit-Baltistan, când unul dintre aparate s-a prăbuşit peste o şcoală la aterizare.

Ambasadorul român – la bord, dar în afara oricărui pericol

“Din informaţiile transmise de MAE pakistanez ambasadei României la Islamabad, în această dimineaţă, în nordul Pakistanului, a avut loc un accident de elicopter la bordul căruia se aflau şi cetăţeni străini, inclusiv ambasadorul României în Pakistan. MAE a reuşit ulterior să-l contacteze telefonic pe ambasadorul român, care a confirmat că este în afara oricărui pericol. La această oră, o echipă din cadrul ambasadei României la Islamabad se află la sediul MAE pakistanez pentru obţinerea de informaţii suplimentare despre acest accident”, a anunţat MAE.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Închide ×