News

Accident de muncă fatal la oțelăria Liberty Galați: Un angajat de 49 de ani a murit pe loc fiind electrocutat

Un angajat al Combinatului Siderurgic Liberty Galaţi a decedat pe loc când efectua o reparație la o instalație electrică. Nu au trecut nici zece zile de când un alt angajat a fost găsit mort într-un vestiar.
26.11.2021 | 20:49
Accident de munca fatal la otelaria Liberty Galati Un angajat de 49 de ani a murit pe loc fiind electrocutat
Combinatul Siderurgic Sidex Galati.
ADVERTISEMENT

Un accident de muncă soldat cu o persoană decedată a avut loc la începutul săptămânii la Laminorul de Tablă Groasă 1 din Combinatului Siderurgic Liberty Galaţi, a comunicat, vineri, Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM).

Accident de muncă fatal în timp ce efectua o reparație

Mai precis, un inginer în vârstă de 49 de ani a fost electrocutat în mod fatal, chiar atunci când el efectua lucrări de reparații la o instalație electrică la Laminorul de tablă groasă 1.

ADVERTISEMENT

„În data de 22.11.2021 ne-a fost comunicat faptul că un angajat de la Liberty Galați a decedat în timpul programului de lucru. Fiind vorba de un incident soldat cu deces la angajator, acesta este cercetat, în conformitate cu prevederile legii sănătății și securității în muncă, de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați. Suntem în cercetare”, a informat Laurențiu Asaftei directorul ITM Galați.

Compania Liberty Galați reprezintă principalul producător integrat din România, cu un număr de aproximativ 7.000 de angajați.

ADVERTISEMENT

„Efectuăm audieri și așteptăm documente de la organele de specialitate pentru a corobora informații. Colaborăm în acest sens cu Serviciul de Medicină Legală, organele de cercetare penală şi experți tehnici”, a mai adăugat șeful ITM Galați.

În urmă cu aproape 10 zile un alt bărbat a murit în același combinat

Reamintim, totodată, faptul că în urmă cu câteva zile, pe 17 noiembrie 2021, încă un angajat al Combinatului Siderurgic Liberty Galați s-a sinucis la locul de muncă, prin spânzurare.

ADVERTISEMENT

Procurorii, criminaliștii și inspectorii ITM, au ajuns atunci la locul tragediei ca să stabilească împrejurările în care s-a sinucis. El a fost găsit spânzurat într-un vestiar.

„Din informaţiile primite, e vorba de o sinucidere în zona Aglomerare. Trist”, a scris în acea zi pe Facebook un siderurgist.

ADVERTISEMENT

Salariatul care s-a sinucis pe platforma siderurgică era în vârstă de 43 de ani și era maistru la oțelărie.

„În urma notificării referitoare la un deces cauzat azi pe platforma Combinatului Siderurgic din Galaţi, inspectorii de muncă din cadrul ITM Galaţi s-au deplasat, în această seară, la faţa locului, pentru a analiza cauzele producerii incidentului. Conform primelor cercetări, cauza decesului este suicidul prin spânzurare. Inspectoratul Teritorial de Muncă va cerceta cazul, conform competențelor”, au comunicat atunci reprezentanții ITM Galaţi.

Cercetările sunt în curs de derulare pentru moarte suspectă, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru omor din culpă.

ADVERTISEMENT