News

Accident de vânătoare, în județul Vaslui. Un bărbat a rămas fără patru degete

Un bărbat a rămas fără patru decete în urma unui accident de vânătoare, în județul Vaslui
13.08.2021 | 16:21
Accident de vanatoare in judetul Vaslui Un barbat a ramas fara patru degete
Accident de vânătoare, în județul Vaslui. Un bărbat a rămas fără patru degete Sursa foto: Inquam Photos / Raul Stef
ADVERTISEMENT

Incidentul s-a petrecut în noaptea de joi spre vineri, 12 spre 13 august, în comuna Puiesti. O armă s-a descărcat accidental și l-a rănit pe un bărbat de 44 de ani.

Acesta se afla la o partidă de vânătoare autorizată, pe raza fondului de vânătoare din comuna Dragomirești. Se pare că arma s-a descărcat în mașină.

ADVERTISEMENT

Accident de vânătoare, în județul Vaslui. Un bărbat a rămas fără patru degete

„Un bărbat de 44 de ani era la vânătoare. La un moment dat unul dintre colegii lui a sunat că s-a descărcat accidental arma, în timp ce erau în maşină şi l-a rănit pe domnul de 44 de ani,” a declarat medicul Dan Ungureanu, purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vaslui, potrivit News.ro.

„L-a dus cu maşina la Centrul de Permanenţă din Puieşti, acolo unde l-a şi găsit ambulanţa. Era conştient, numai că la mâna dreaptă avea amputate patru degete, nu mai avea decât degetul mare. În plus, are şi o plagă mai puţin gravă la coapsă. A fost pansat, stabilizat, perfuzat şi dus la spitalul din Bârlad,” a adăugat.

ADVERTISEMENT

Bărbatul a rămas internat pe sectia de chirurgie. Starea lui este una stabilă.

La fața locului s-au prezentat și oamenii legii. Aceștia au deschis un dosar penal și vor continua cercetările, pentru stabilirea circumstanțelor în care s-a produs incidentul.

„La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Vaslui. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și uz de armă fără drept și sunt continuate cercetările pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs evenimentul precum și pentru a se stabili dacă au fost respectate prevederile legale privind portul și uzul de armă,” a transmis Mihaela Manoliu, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, potrivit VremeaNouă.

ADVERTISEMENT

Împușcat în cap la vânătoare

Incidentul amintește un altul, petrecut cu doar cu trei luni în urmă. Un bărbat a murit după ce a fost împușcat accidental în cap, la o partidă de vânătoare ilegală.

Incidentul s-a petrecut într-o pădure din localitatea Remetea, județul Bihor. Bărbatul a fost transportat la spital cu un elicopter SMURD.

ADVERTISEMENT

Starea acestuia era una critică și a fost băgat direct în sala de operație. Din nefericire, acesta a murit o zi mai târziu.

Victima avea 46 de ani, era tatăl a trei copii și lucra ca pădurar la un Ocol privat.

ADVERTISEMENT
Tags: