News

Accident mortal în Dolj. Un microbuz plin cu cetățeni bulgari a intrat într-un TIR

Două persoane au murit și patru au fost rănite după ce un microbuz plin cu cetățeni bulgari a lovit un TIR staționat pe marginea drumului. Patru persoane au ajuns la spital.
28.06.2022 | 08:54
Accident mortal in Dolj Un microbuz plin cu cetateni bulgari a intrat intrun TIR
Accident grav în Dolj. Un microbuz a lovit un TIR. Foto: Observatornews
ADVERTISEMENT

Potrivit Observatornews, accidentul a avut loc pe DN 56, în localitatea Basarabi, județul Dolj, sensul de mers către Calafat. Două persoane au murit, în timp ce patru oameni au ajuns la spital.

Accident în Dolj cu doi morți și patru răniți

Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat că șoferul unei ”autoutilitare în care se aflau șase persoane a pierdut controlul direcției de mers și a intrat în coliziune cu un autocamion staționat”.

ADVERTISEMENT

În urma impactului au murit două persoane, în timp ce patru persoane au fost transportate la spital, fiind rănite. În consecință, circulația pe DN 56 se desfășoară pe un singur fir, alternativ. La fața locului au ajuns polițiști care dirijează circulația, iar traficul vehiculelor de mare tonaj a fost oprit.

“La fața locului s-au deplasat polițiștii, care au stabilit faptul că un bărbat de 42 de ani, cetățean bulgar, în timp ce conducea o autoutilitară pe DN 56, în localitatea Basarabi, în care se mai aflau alte 5 persoane, toți cetățeni bulgari, din cauze ce urmează a fi stabilite în urma cercetărilor, a intrat în coliziune cu un autocamion staționat.

ADVERTISEMENT

În urma evenimentului rutier, conducătorul auto și un alt bărbat au decedat, iar alte patru persoane printre care un minor de 4 ani au necesitat îngrijiri medicale, fiind transportați la spital“, a transmis IPJ Dolj.

În acest caz, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. Cercetările vor continua pentru a stabili cu exactitate cauzele și împrejurărilor care au dus la producerea accidentului rutier.

ADVERTISEMENT

România rămâne țara cu cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la populație din Uniunea Europeană. În România, statisticile oficiale din 2020 arătau că 1.646 de persoane și-au pierdut viața într-un accident rutier.

Cel mai mare număr de morți în accidente rutiere  s-a înregistrat în Germania – 2.719 (țară cu o populație de 83,1 milioane de locuitori), urmată de Franța – 2.538 (la o populație de 67,4 milioane de locuitori).

ADVERTISEMENT