News

Accident feroviar în Egipt. Zeci de persoane au murit după ce două trenuri s-au ciocnit. Video

26.03.2021 | 15:50
Accident feroviar in Egipt Zeci de persoane au murit dupa ce doua trenuri sau ciocnit Video
ADVERTISEMENT

Tragedie în Egipt după ce două trenuri s-au ciocnit vineri în sudul țării. Trei vagoane s-au răsturnat omorând 32 de oameni și rănind alte 66 de persoane.

Incidentul s-a petrecut în oraşul Sohag din sudul Egiptului, a anunţat Ministerul Sănătăţii egiptean. Zeci de ambulanțe s-au grabit la locul tragediei.

ADVERTISEMENT

Vagoanele s-au răsturnat cu pasageri prinși în interior. Unele victime erau inconștiente, în timp ce altele erau rănite grav, potrivit Nbcnews.

Tragedie în Egipt. Accident feroviar în sudul țării. Cel puțin 32 de morți și 66 de răniți

Imaginile transmise de presa locală arată vagoane de tren deraiate deasupra unui canal cu apă. Trenurile s-au ciocnit în timp ce rulau cu viteză mică. Două vagoane au fost complet distruse.

ADVERTISEMENT

Se pare că o persoană ar fi declanşat frâna de urgenţă, provocând astfel oprirea primului tren, iar cel de-al doilea l-a lovit din spate.

Egiptul are una dintre cele mai vechi şi mai extinse reţele feroviare în regiune. Gestionarea proastă a dus frecvent la accidente soldate cu victime.

ADVERTISEMENT

Accidentele feroviare se petrec des în Egipt

 

Cifrele oficiale arată că 1.793 de accidente de tren au avut loc în 2017 în întreaga țară.

În același an, președintele Abdel-Fattah El-Sissi a declarat că guvernul nu are aproximativ 14,1 miliarde de dolari pentru a revizui sistemul feroviar. Aceste declarații au venit la o zi după ce un tren de pasageri s-a ciocnit cu un tren de marfă, ucidând cel puțin 12 persoane, inclusiv un copil.

Cu un an mai devreme, două trenuri de pasageri s-au ciocnit chiar în afara orașului Alexandria, ucigând 43 de persoane.

ADVERTISEMENT

În 2016, cel puțin 51 de persoane au fost ucise atunci când două trenuri s-au lovit lângă Cairo

Cea mai mare tragedie feroviară din istoria recentă a Egiptului a avut loc în 2002, când peste 300 de persoane au murit când un incendiu a izbucnit într-un tren de pasageri care mergea de la Cairo în sudul Egiptului.

ADVERTISEMENT