News

Accident feroviar în Germania. Un tren a lovit un TIR. Sunt mai multe victime FOTO

08.05.2019 | 16:23
Accident feroviar in Germania Un tren a lovit un TIR Sunt mai multe victime FOTO

Un accident feroviar a avut loc, miercuri dimineață, în Rendsburg, în statul nord-german Schleswig-Holstein. Mai multe persoane au fost rănite după ce un tren regional s-a ciocnit cu un camion. Incidentul a avut loc la 4:30, la o trecere de nivel în Alt Duvenstedt, între Hamburg și Flensburg.

Accident feroviar în Rendsburg, în statul nord-german Schleswig-Holstein

Trenul regional, care transporta 22 de pasageri, a deraiat. Potrivit thelocal.de, opt oameni au fost răniți, doi se află în stare gravă, iar unul dintre ei a fost transportat de urgență cu elicopterul la spital în orașul port din Kiel. Accidentul s-a întâmplat când cabina camionului s-a blocat la trecerea de nivel. Șoferul a sărit înainte de accident, potrivit declarațiilor poliției. Până în acest moment, oamenii legii afirmă că nu este clar de ce camionul a rămas blocat. În urma impactului, partea din față a trenului a fost afectată grav, ulterior fiind ridicată de pe șine.

De altfel, poliția locală recunoaște că o călătorie pe calea ferată între Flensburg și Hamburg este grav perturbată și din ce în ce mai periculoasă, dat fiind că, în mare parte, liniile sunt deteriorate acum. „Un tren special de la Deutsche Bahn, operatorul național feroviar, vine să ridice trenul care s-a prăbușit înapoi pe șine”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției Bild.

Accident feroviar în Germania. Un tren a lovit un TIR. Sunt mai multe victime FOTO
Un tren a lovit un TIR. Sunt mai multe victime FOTO
Sursa foto: hepta.ro

Legătura ext-vest între Husum și Kiel este afectată

”Locul unde s-a întâmplat accidentul va rămâne închis, momentan, deoarece porțiunea de cale ferată a fost afectată”, a mai spus oficialul. Ambulanța sosită la fața locului și un elicopter de salvare au transportat răniții la clinicile din zonă.

Trenurile regionale din Hamburg pot călători numai până la Rendsburg, conform purtătorului de cuvânt al căii ferate. În direcția opusă, direcția lor va fi oprită în Owschlag. De asemenea, legătura est-vest între Husum și Kiel este și ea afectată.