News

Accident feroviar în România. Un tren a deraiat și a lovit un stâlp de electricitate 

27.06.2020 | 15:12
Accident feroviar in Romania Un tren a deraiat si a lovit un stalp de electricitate
ADVERTISEMENT

Un nou accident feroviar din cauza infrastructurii învechite s-a produs vineri seară în România.

Un tren care se deplasa spre Roșiorii de Vede a deraiat și a acroșat un stâlp de electricitate.

Din fericire, nu au fost înregistrate victime, iar traficul feroviar nu a fost afectat, a anunțat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Mehedinți.

Probleme pe calea ferată: un tren a deraiat și a lovit un stâlp de electricitate în Mehedinți

Accidentul trenului aflat în drum spre Roșiorii de Vede a avut loc între Drobeta Turnu Severin şi Filiași. În apropiere de halta Balota, garnitura a deraiat după ce un vagon a sărit de pe șine.

ADVERTISEMENT

Din informațiile ISU Mehedinți,  vagonul nr 12 a deraiat si a acroșat un stâlp de electricitate. Nu s-au raportat victime, iar traficul feroviar de persoane nu a fost afectat.

Sursa citată anunță vagoanele trenului erau prevăzute cu platforme pentru transport auto dar în momentul producerii evenimentului erau goale.

ADVERTISEMENT

Din păcate, nu este prima oară când trenurile sar de pe şine în halta Balota. Ultima oară s-a întâmplat în primăvară. Calea ferată de aici nu a mai fost reabilitată de 30 de ani.

Accident feroviar înregistrat în februarie 2020 în halta Balota

La finalul lunii februarie 2020, două locomotive cu care se făceau manevre din gara Drobeta-Turnu-Severin, până în halta Balota s-au defrânat în momentul în care mecanicii nu erau în sala maşini.

ADVERTISEMENT

Acestea au lovit un tren privat de marfă, care primise liber să iasă din gară. În urma impactului de atunci, unul dintre vagoanele trenului de marfă a fost aruncat de pe şine şi s-a înclinat într-o parte.

În ciuda acestui eveniment, traficul pe magistrala 900 – Bucureşti – Timişoara nu a fost afectat, deoarece accidentul s-a produs într-o zonă în care sunt mai multe linii.

ADVERTISEMENT
Tags: