News

Accident feroviar înfiorător în Portugalia! Sunt doi morți și 37 de răniți

31.07.2020 | 21:45
Accident feroviar infiorator in Portugalia Sunt doi morti si 37 de raniti
ADVERTISEMENT

Două persoane au încetat din viață vineri după-amiază, după ce un tren de mare viteză (TGV) a deraiat în districtul Coimbra, în Portugalia. În urma impactului puternic, alți de 37 de pasageri au fost răniți și au avut nevoie de intervenția echipajelor medicale.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Autorității Naţionale de Protecţie Civilă (CNOS), accidentul a avut loc în jurul orei locale 15:30 (17:30, ora României). Totodată, acesta a precizat că la bordul trenului Alfa Pendular, cel mai rapid din Portugalia, se aflau 212 persoane în momentul în care a intrat în coliziune cu un utilaj de mentenanţă feroviară, în oraşul Soure.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit două elicoptere medicale, precum şi peste 160 de salvatori și pompieri.Cei doi oameni care au murit lucrau la șine când s-a produs coliziunea. Trenul efectua o cursă între Lisabona şi Braga, trecând prin Coimbra şi Porto.

Accident feroviar în Portugalia. Două persoane au murit, în vreme ce alte 37 au fost rănite

Printre persoanele rănite grav în urma impactului se numără și mecanicul trenului de mare viteză Alfa Pendular. Acesta a fost transportat de urgenţă la spital, însă medicii sunt, din păcate, extrem de rezervați în privința șanselor sale de supraviețuire.

ADVERTISEMENT

Potrivit purtătorului de cuvânt al Comandamentului districtual de operaţiuni de asistenţă din Coimbra, în apropiere de locul accidentului a fost înfiinţat un spital de campanie. Acolo urmează să fie tratate victimele care au suferit răni minore.

Într-un mesaj publicat pe rețelele de socializare, preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, și-a exprimat „regretul pentru gravul accident feroviar“. Totodată, acesta a transmis condoleanțe rudelor și apropiaților celor două persoane care s-au stins din viață în urma coliziunii.

ADVERTISEMENT
Tags: