News

Accident grav, cu aproape 60 de victime, în Slovacia. Un autocar maghiar plin cu pasageri a intrat în camionul condus de un român

Accident violent în Slovacia, cel puţin o persoană şi-a pierdut viaţa. Un autocar a intrat în camionul condus de un şofer român.
15.05.2023 | 18:47
Accident grav cu aproape 60 de victime in Slovacia Un autocar maghiar plin cu pasageri a intrat in camionul condus de un roman
Imagine de la accidentul din Slovacia
ADVERTISEMENT

Un autocar înmatriculat ăn Ungaria, care se îndrepta spre Cehia, s-a ciocnit violent cu un camion pe autostrada D2, din Slovacia, în apropiere de Bratislava. În accident au fost rănite 59 de persoane, iar un bărbat de 56 de ani şi-a pierdut viaţa. De vină ar fi şoferul autocarului, care ar fi adormit la volan.

13 dintre răniţi se află în stare gravă

Potrivit secretarului de stat maghiar pentru afaceri externe, în autocar se aflau călători originari din Budapesta și Miskolc, în marea lor majoritate pensionari. Cinci pacienți au fost duși la Spitalul Universitar din Bratislava în stare critică, dar presa slovacă scrie că în total 13 persoane ar fi grav rănite.

ADVERTISEMENT

În momentul de față se știe că la volanul camionului se afla un șofer român, despre care martorii spun că staționa pe banda de urgență de abia un minut, când autobuzul din Ungaria a intrat în spatele său cu o viteză de peste 100 km/oră.

Comentând accidentul, Michal Palkovič, ministrul sloval al Sănătății, a declarat că toate victimele care au ajuns la diferite spitale au primit îngrijiri medicale în regim de urgență. “Facem totul pentru a le salva vieţile. Sunt extrem de trist de cele întâmplate”, a declarat el.

ADVERTISEMENT

Ministrul a confirmat că o persoană şi-a pierdut viaţa şi 13 sunt grav rănite, adăugând că opt pasageri au suferit răni moderate, iar 37 au fost răniţi uşor. Victimele accidentului au fost transportate la cinci spitale din Slovacia, a adăugat acesta.

Președintele Slovaciei, Zuzana Čaputová, i-a transmis o telegramă de condoleanțe președintelui Ungariei, Katalin Novák. Un angajat al departamentului de comunicații al biroului prezidențial, a declarat în numele şefului statului slovac: „Preşedintele nostru a a fost şocată profund de vestea tragicului accident care s-a soldat cu un deces. Ea a transmis condoleanțe Ungariei în numele său și al cetățenilor Slovaciei și, mai presus de toate, le-a transmis răniților însănătoșire grabnică”.

ADVERTISEMENT

Un accident similar s-a produs în Slovacia şi în urmă cu trei ani, însă pe un drum naţional, în localitatea Nitrianske Hrnčiarovce, în apropiere de oraşul Nitra. Un autobuz s-a lovit frontal cu un camion. 13 persoane au murit atunci, iar alte 20 au fost rănite.

Ceva mai recent, în urmă cu trei luni un accident în care a fost implicat un autocar plin cu români a avut loc în Slovenia, trei dintre compatrioţii noştri pierzându-şi viaţa.  Autocarul a plecat din Iaşi şi a oprit în mai multe locaţii din ţară, urmând să ajungă în Sicilia.

ADVERTISEMENT

Cei trei pasageri care au murit în urma răsturnării autocarului au fost doua femei şi un bărbat iar ei ar fi urcat din Braşov. Din cercetările efectuate de autorităţile locale se pare că şoferul român ar fi adormit la volan şi a ratat o curbă, vehiculul răsturnându-se pe o pantă abruptă.

ADVERTISEMENT