Accident grav de microbuz. Planul roșu de intervenție a fost activat. Sunt mai multe victime

Daniel Șuta   
în HotNews
14/08/2019, 13:02
Accident grav de microbuz. Planul roșu de intervenție a fost activat. Sunt mai multe victime
Microbuz răsturnat în județul Dolj. Sursa foto: gds.ro

Un accident grav a avut loc în județul Dolj astăzi, la prânz. Un microbuz s-a răsturnat în localitatea Pielești și, din primele informații, este vorba despre cel puțin 15 victime, anunță Digi 24. A fost activat planul roșu de intervenție, având în vedere gravitatea acestui accident, informează și Gazeta de Sud.

Accident grav în Dolj, la Pielești – Ce spun autoritățile

„Accident rutier, 15 victime constiente, în comuna Pieleşti. Intervin Serviciul de Ambulanţă şi Detaşamentele 1 şi 2 Pompieri Craiova. A fost activat Planul Roșu de intervenţie”, au transmis inițial pompierii doljeni.

Ulterior, autoritățile au revenit cu noi precizări. Se pare că ar fi două persoane decedate. „Din primele date se pare că un microbuz care se deplasa pe DN 65, dinspre Balș către Craiova, s-a răsturnat pe partea carosabilă, în una dintre curbele din zona respectivă. Mai multor persoane li se acordă îngrijiri medicale. Este posibil ca două persoane să fi decedat”, au explicat poliţiştii doljeni, pentru sursa citată. Microbuzul plin cu oameni se deplasa pe DN 65, iar la ieşire din localitatea Pieleşti, într-o curbă, şoferul a pierdut controlul direcţiei.

Planul roșu a fost activat

„Având in vedere numărul ocupantilor, la nivelul județului a fost activat Planul Roșu de Interventie care presupune suplimentarea resurselor medicale la fata locului. Pentru intervenția imediata, in zona indicată au fost trimise o descarcarare, 2 autospeciale pentru transport victime multiple și 2 ambulante ale Serviciului Județean de Ambulanta. Misiunea este in dinamica“, a afirmat Florin Cocoşilă, reprezentantul IPJ Dolj.

 

Închide ×