News

Doi copii s-au răsturnat cu ATV-ul la Râpa Roșie. Alpiniștii și echipajul SMURD i-au scos din prăpastie. „Am văzut doi copii ca păpușile în aer”. Update

Grav accident în județul Alba. Doi copii, de 12 și 14 ani, s-au răsturnat cu ATV-ul la rezervația naturală Râpa Roșie. Alpiniștii și un elicopter SMURD au fost mobilizați la fața locului și i-au scos din prăpastie.
01.05.2022 | 17:04
Doi copii sau rasturnat cu ATVul la Rapa Rosie Alpinistii si echipajul SMURD iau scos din prapastie Am vazut doi copii ca papusile in aer Update
Doi copii s-au răsturnat cu ATV-ul la Râpa Roșie, județul Alba. Alpiniștii și un elicopter SMURD intervin. Sursa foto: ISU Alba
ADVERTISEMENT
01-05-2022
17:49

Relatările martorilor la accident: „Am văzut ATV-ul cum s-a rupt și apoi doi copii ca păpușile în aer”

După primele evaluări ale medicilor, cei doi copii au suferit traumatisme cranio-cerebrale și fracturi multiple, însă starea lor este stabilă.

În zonă se aflau mai multe persoane care au relatat cum a avut loc accidentul. „Ne pregăteam să facem poze, am auzit un zgomot, am văzut ATV-ul cum a căzut cum s-a lovit de stânci, s-a rupt şi ulterior doi copii, ca păpuşile în aer”, a spus unul dintre martori, potrivit observatornews.ro.

S-au lovit de câteva ori şi apoi s-au oprit, iar ATV-ul şi-a continuat traiectoria, s-a rupt şi o roată care a căzut în continuare”, a relatat o femeie.

Alexandru Crișan, de la ISU Alba, a afirmat că operațiunile de salvare au fost foarte dificile din cauza zonei greu accesibile.

Canionul unde au căzut copiii se numeşte Râpa Roşie. Este o conglomeraţie de stânci din argilă, cu pereţi abrupţi de sute de metri înălţime. În vârf există un platou pe care se poate ajunge mergând pe jos, pe o potecă. Părinţii, care se pare, îi însoţeau, i-au lăsat să urce pe ATV. De acolo au căzut copiii. S-au prăbuşit 50 de metri în gol, într-o crevasă săpată în stânci”, a spus Crișan.

Poliția a deschis dosar penal în acest caz pentru vătămare corporală din culpă.

01-05-2022
14:04

Misiune de salvare încheiată cu succes. A fost extrasă din prăpastie și cea de-a doua victimă

În jurul orei 17.00, a fost extrasă şi cea de-a doua victimă de la Râpa Roșie.

ISU Alba anunță că, în întreaga misiune, s-a intervenit pentru salvarea unui băiat de aproximativ 14 ani şi a unei fete de aproximativ 12 ani.

În urma evaluării de către medicii mobilizați la locul evenimentului, s-a constatat că aceștia prezintă multiple traumatisme.

Cei doi copii vor fi transportați de către echipajele medicale la UPU Alba.

01-05-2022
13:34

Un copil a fost scos din râpă. Se intervine la a doua victimă

ISU Alba informează că salvatorii au reuşit să extragă prima victimă din prăpastie. În acest moment se acționează pentru extragerea celei de-a doua victime.

La locul intervenției se deplasează și o ambulanță TIM, cu medic.

Alpiniștii și un elicopter SMURD au fost solicitați să intervină lângă Municipiul Sebeș (județul Alba), unde doi copii de 12 și 14 ani s-au răsturnat cu ATV-ul.

Doi copii s-au răsturnat cu ATV-ul la Râpa Roșie, județul Alba. Alpiniștii și un elicopter SMURD intervin la acest accident

Din primele informații, cei doi copii s-au răsturnat într-o prăpastie din zona rezervaţiei naturale Râpa Roşie, în apropiere de municipiul Sebeş, judeţul Alba.

ADVERTISEMENT

La fața locului au fost mobilizați salvatorii de la pompieri și Ambulanță, care intervin cu mai multe echipaje, printre care și un elicopter SMURD.

Salvatorii spun că, în jurul orei 16:00, s-a reușit stabilirea contactului vizual cu ambele victime. Copiii sunt conștienți, dar au politraumatisme.

ADVERTISEMENT

Pompierii spun că se va încerca trolierea cu elicopterul a doi salvatori pentru evaluarea și recuperarea copiilor.

Râpa în care au căzut cei doi copii are adâncimea de aproximativ 50 m.

Doi copii s-au răsturnat cu ATV-ul la Râpa Roșie, județul Alba. Alpiniștii și un elicopter SMURD intervin. Sursa foto: ISU Alba

”Atât elicopterul SMURD, echipajul de alpinişti cât şi Salvamont Alba intervin pentru căutarea – salvarea posibilelor victime”, a anunțat ISU Alba.

ADVERTISEMENT

Comunicatul celor de la ISU Alba: ”Din primele informații, ar fi vorba despre 2 persoane, iar la misiunea de căutare/ salvare se intervine cu 1 mașina de stingere, 1 ambulanță SMURD, 1 echipaj de alpiniști ai ISU Alba și 1 echipaj salvamont.

În sprijin, la locul intervenției se află și un elicopter SMURD. Misiunea este extrem de dificilă din cauza zonei greu accesibile, singura posibilitate de acces fiind cu troliul.

ADVERTISEMENT

La acest moment, s-a reușit stabilirea contactului vizual cu ambele victime. Acestea sunt conștiente, cu politraumatisme. Intervenția este în dinamică”

În acest weekend, Râpa Roşie găzduiește evenimentul ”Fun to fly”, un punct de atracţie pentru toţi cei care sunt interesaţi de aeromodelism.

ADVERTISEMENT