News

Accident grav în Arad. Un parapantist s-a prăbușit pe un câmp din județ. Care e starea bărbatului

Un parapantist s-a prăbușit pe un câmp din județul Arad și a fost transportat la spital cu multiple traumatisme.
04.06.2021 | 18:17
Accident grav in Arad Un parapantist sa prabusit pe un camp din judet Care e starea barbatului
Accident grav în Arad. Un parapantist s-a prăbușit pe un câmp din județ. Care e starea bărbatului. Sursa foto: aradon.ro
ADVERTISEMENT

Accident grav în județul Arad. Un parapantist a pierdut controlul dispozitivului de zbor, vineri după-amiaza, şi s-a prăbușit între localităţile Sâmbăteni şi Ghioroc.

Din informațiile oferite de ISU Arad, starea bărbatului ar fi una destul de gravă, el fiind transportat la spital cu multiple traumatisme.

ADVERTISEMENT

Un parapantist s-a prăbușit pe un câmp din județul Arad

Victima, un bărbat în vârstă de 51 de ani, s-a prăbușit cu parapanta cu care zbura la aproximativ 15 kilometri distanță față de locul de lansare.

La scurt timp după impact, acesta a fost preluat de elicopterul SMURD. Din informațiile celor de la ISU, acesta era în viață, conștient, cu multiple traumatisme, fiind transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

ADVERTISEMENT

Parapantistul se lansase de pe dealul Șiriei pe care se află şi Cetatea Şiria, loc folosit pentru astfel de activităţi sportive.

”Apelul s-a făcut la 112, bărbatul manevra un dispozitiv de zbor, de tip parapantă, în zona localităţii Şiria Ghioroc. Din câte am înţeles, a pierdut controlul asupra aparatului de zbor şi a picat undeva între localităţile Ghioroc şi Sâmbăteni.

ADVERTISEMENT

A căzut de la aproximativ 6-7 metri înălțime. S-au detașat echipe de salvare, de la SMURD, inclusiv un elicopter. A fost transportat la UPU Arad, cu poli traumatisme. Era în viață în momentul preluării”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, la Digi24.

Ulterior, reprezentanţii unităţii medicale au declarat că victima a ajuns la spital în stare de conştienţă şi urmează să primească îngrijiri şi să i se facă mai multe investigaţii medicale.

ADVERTISEMENT

Un parapantist a murit în toamna lui 2020 în Bucegi

Accidentele cu parapanta sunt destul de frecvente în România. În octombrie 2020, o persoană și-a pierdut viața după ce s-a prăbușit cu parapanta într-o prăpastie din Munții Bucegi.

Echipele de salvare care au ajuns la locul accidentului nu au putut decât să constate că victima nu a supraviețuit impactului.

Victima a fost atunci un sportiv în vârstă de 32 de ani, din Braşov, care practica speed flying, iar în momentul în care a încercat să-şi ia zborul cu parapanta din vârful muntelui, s-a prăbuşit în gol.

Bărbatul a fost găsit fără suflare, pe 28 octombrie, în zona Branei Caraimanului, după ce a încercat să-și ia zborul cu parapanta de pe Vârful Caraiman, dar a căzut în gol câteva sute de metri pe un vâlcel.

ADVERTISEMENT
Tags: