News

Accident grav în Bacău, o maşină a fost spulberată de un tren de călători. O persoană şi-a pierdut viaţa

Maşină lovită de tren, la Sascut, în Bacău. Şoferul a murit pe loc, circulaţia feroviară a fost întreruptă pe ambele sensuri
07.11.2022 | 12:04
Accident grav in Bacau o masina a fost spulberata de un tren de calatori O persoana sia pierdut viata
Accident la Sascut, o maşină a fost lovită de tren Foto: ISU Bacău
ADVERTISEMENT

Un bărbat a murit, luni, în judeţul Bacău, după ce maşina în care se afla a fost lovită de tren. Circulaţia pe calea ferată a fost blocată pe ambele sensuri.

Pasagerii din tren au scăpat nevătămaţi

Accidentul s-a produs la o trecere de nivel cu calea ferată din comuna Sascut, iar la faţa locului s-au deplasat mai multe echipaje, printre care unul de descarcerare, unul SMURD și o ambulanță SAJ.

ADVERTISEMENT

În tren se aflau 25 de călători. Aceştia nu prezintă marcă traumatică. Se lucrează la descarcerare, degajare autoturism şi la reluarea traficului“, a precizat ISU Bacău, prin purtătoare sa de cuvânt Ema Tereş.

Accidentul s-a produs luni dimineaţă, la ora 9.08, iar şoferul autoturismului care s-a angajat în traversarea liniei de cale ferată şi-a pierdut viaţa.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe de acum două săptămâni, doi bărbaţi şi-au pierdut de asemenea viaţa, după ce autoturismul în care se aflau a fost lovit de un tren, la o trecere la nivel cu calea ferată din municipiul Piteşti.

Un şofer de 52 de ani, la trecerea la nivel cu calea ferată simplă, fără bariere, semnalizată corespunzător, a intrat în coliziune cu un tren personal, condus de un bărbat de 26 de ani, din Piteşti, mecanic de locomotivă“, se arată într-un comunicat al IPJ Argeş.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului a rezultat decesul şoferului şi al unui bărbat de 69 de ani, din Bascov, pasager pe locul din dreapta faţă al autoturismului.

De asemenea, în urmă cu ai puţin de trei săptămâni un tren a acroşat remorca unui camion, în localitatea Fundătura, din judeţul Cluj, la trecerea la nivel cu calea ferată, nefiind înregistrate victime în urma accidentului. “La locul evenimentului s-a constatat că la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu indicator, semiremorca unui ansamblu de vehicule condus de un tânăr de 25 de ani a fost acroşat de un tren de călători, care se deplasa dinspre municipiul Cluj-Napoca“, a transmis IS Cluj.

ADVERTISEMENT