News

Accident grav în Bihor. Un autobuz plin cu pasageri s-a răsturnat. Opt persoane, dintre care două cu răni severe, în spital. Video

Un autobuz în care se aflau 21 de persoane s-a răsturnat în Bihor.
09.09.2021 | 19:00
Accident grav in Bihor Un autobuz plin cu pasageri sa rasturnat Opt persoane dintre care doua cu rani severe in spital Video
ADVERTISEMENT
09-09-2021
16:10

Opt persoane, în spital după accidentul din Bihor

Opt persoane au fost transportate la spital în urma acestui accident rutier. Două dintre acestea au suferit răni grave, anunță ISU Bihor.

Una dintre victimele acestui accident a fost prinsă sub autobuzul care s-a răsturnat în șanț.

“Echipajul de descarcerare a evacuat o persoană prinsă sub autobuz, iar personalul medical şi paramedical a evaluat victimele şi le-a acordat îngrijirile necesare.

La ora 14.25 s-a dispus încetarea Planului roşu de intervenţie. În urma evaluărilor medicale efectuate la faţa locului, accidentul s-a soldat cu 19 victime, din care 11, aflate în cod verde medical, au refuzat transportul la spital.

Două victime au suferit răni grave (cod roşu medical), acestea fiind transportate cu elicopterele SMURD la spital (una la UPU Oradea, iar cealaltă la UPU Cluj).

Alte 6 victime au fost transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Oradea: una aflată în cod galben medical, iar alte cinci victime rănite uşor (cod verde medical)”, a transmis ISU Bihor.

 
 

Accident dramatic în Bihor. Un autobuz în care se aflau 21 de persoane s-a răsturnat. A fost activat planul roșu de intervenție, dar acesta a fost dezactivat apoi.

Accident grav în Bihor, cu un autobuz plin cu pasageri

În urma acestui accident rutier, 12 persoane au fost rănite, anunță Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă. Informațiile inițiale arată că autobuzul respectiv s-a răsturnat într-un șant.

ADVERTISEMENT

Deocamdată, nu se știe care este motivul producerii acestui accident rutier. El a avut loc pe DN 19, între Valea lui Mihai şi Curtuişeni.

În momentul impactului, în mijlocul de transport în comun se aflau 21 de persoane. De asemenea, au fost mobilizate nouă ambulanțe, dar și două elicoptere SMURD.

ADVERTISEMENT

Acestea au preluat răniții și le-au acordat primul ajutor la fața locului. Ulterior, oamenii au fost transportați la spital.

“În autobuz se aflau 21 de persoane. La faţa locului au fost mobilizate numeroase echipaje specializate în intervenţiile de urgenţe.

ADVERTISEMENT

Sunt două maşini de stingere a incendiilor, două echipaje de descarcerare, o autospecială pentru transport victime multiple, 9 ambulanţe SMURD şi SAJ, dar şi două elicoptere SMURD”, a spus Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana Bihor.

Conform informațiilor oferite de Poliție, acest autovehicul a fost singurul implicat în acest accident în care a fost implicat un autobuz, produs în județul Bihor.

ADVERTISEMENT

Inițial, s-a transmis că opt persoane ar fi avut nevoie de îngrijiri medicale, dar numărul lor a crescut la 12 după aceea.

“În evenimentul rutier este implicat un singur autovehicul, un autobuz care s-a răsturnat într-un şanţ iar din primele date, 8 pasageri ar avea nevoie de îngrijiri medicale”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul şef Alina Fărcuţa.

Un autobuz în care se aflau 21 de persoane s-a răsturnat
Un autobuz în care se aflau 21 de persoane s-a răsturnat. Foto: ISU

Oamenii legii au mai transmis și faptul că traficul nu a fost deloc afectat de producerea acestui accident rutier. Acesta s-a desfășurat în condiții normale, chiar și după ce acest autobuz a ajuns în șanț.

Tot conform datelor oferite de oamenii legii, mai mulți polițiști au fost trimiși la fața locului pentru a face cercetări amănunțite în acest caz.

Ei trebuie să vadă cine se face vinovat de producerea acestui accident rutier, mai ales că au fost atâtea persoane implicate și putea fi vorba de o tragedie.

ADVERTISEMENT
Tags: