News

Accident grav în Caraș-Severin: un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat. Planul roșu de intervenție, activat!

11.02.2021 | 17:20
Accident grav in CarasSeverin un autocar plin cu pasageri sa rasturnat Planul rosu de interventie activat
ADVERTISEMENT

Planul roșu de intervenție a fost activat la nivelul județului Caraș-Severin, în urma unui accident extrem de grav petrecut pe DN 57. Un autocar s-a răturnat, iar, din primele informații, 16 persoane se aflau în interiorul acestuia.

Accidentul a avut loc pe raza localității Forotic. Autoritățile anunță că a fost activat Planul Roșu de intervenție pentru gestionarea eficientă a situației.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că s-a intervenit la fața locului cu o autospecială pentru transport victime multiple, două ambulanțe SMURD și alte trei din cadrul Serviciului Județean de Ambulanță. În plus, pompierii au ajuns la fața locului cu două mașini de stingere, în sprijinul echipajelor de mai sus.

Accident grav în Caraș-Severin: un autocar plin cu pasageri s-a răsturnat. Planul roșu de intervenție, activat!

În momentul de față misiunea este în desfășurare. „În eveniment sunt implicate 16 persoane, dintre care 5 persoane rănite ușor sunt transportate la Compartimentul Primiri Urgențe Oravița, iar celelalte 11 persoane sunt încă în evaluare medicală la locul evenimentului”, mai anunță IGSU.

ADVERTISEMENT

În total, șase persoane au fost rănite ușor și transportate la spital. Toți cei șase răniți sunt în afara oricărui pericol. Printre cei care au avut nevoie de îngjiriri medicale a fost și un minor de 16 ani. Ei au fost preluați de serviciul Primiri Urgențe Oravița.

Restul celor zece oameni din autocar au fost examinați și evaluate medical la fața locului. Oamenii nu suferiseră răni și nu au avut nevoie de transportare la spital.

ADVERTISEMENT

Planul Roșu de intervenție a fost dezactivat la ora 16:50. Din primele informații, șoferul ar fi derapat și ar fi pierdut controlul volanului, ieșind de pe șosea.

Reprezentanții Poliției din Caraș-Severin au emis joi, 11 februarie, un comunicat în care îndemnau șoferii să conducă prudent în condițiile în care vremea s-a răcit accentuat. Meteorologii au lansat avertizări de vreme rea, care cuprind toată supafața României, pentru următoarele ore.

ADVERTISEMENT

„Având în vedere condițiile de răcire accentuată a vremii, căderea de precipitații abundene și riscul de formare, pe alocuri, de polei sau ghețuș, conducătorii auto sunt sfătuiţi să adopte o conduită preventivă în trafic şi să respecte indicaţiile şi recomandările poliţiştilor rutieri”, au transmis oamenii legii.

ADVERTISEMENT