News

Accident grav în Chitila, două fete de 17 ani au fost lovite de o şoferiţă pe trecerea de pietoni. Una dintre ele e intubată

Accident pe trecerea de pietoni, lângă Bucureşti. O şoferiţă a lovit în plin două adolescente care traversau regulamentar.
17.03.2023 | 15:13
Accident grav in Chitila doua fete de 17 ani au fost lovite de o soferita pe trecerea de pietoni Una dintre ele e intubata
Imagine de la accidentul din Chitila
ADVERTISEMENT

Două persoane au fost accidentate vineri după-amiază pe o trecere de pietoni din Chitila. Ambele victime au avut nevoie de îngrijiri medicale, una dintre ele fiind resuscitată pe caldarâm. Rezultatul testării şoferiţei cu aparatul etilotest arată că aceasta nu consumase alcool.

Una dintre fete acuză probleme la coloană

Una dintre adolescentele rănite a fost transportată la spital imediat după sosirea ambulanţelor, în timp ce cealaltă fată, potrivit Biroului de presă al IPJ Ilfov, a fost intubată şi i se acordă primul ajutor chiar la locul unde s-a produs tragedia. Accidentul s-a produs pe șoseaua Banatului din oraşul Chitila.

ADVERTISEMENT

“În jurul orei 13:51 polițiștii din Chitila au fost sesizați că s-a produs un accident rutier respectiv – un autoturism a lovit doi pietoni (două fete de aproximativ 17 ani), conducătorul auto a fost testată cu aparatul alcooltest rezultatul a ieșit negativ, la fața locului a fost prezentă ambulanța, care a acordat îngrijiri medicale, iar pe una dintre victime a transportat o la spital”, a transmis IPJ Ilfov.

Un voluntar în programul “Există un EROU în fiecare dintre VOI”, prezent la fața locului, a confirmat pentru stirileprotv.ro că una dintre fete era inconștientă când au ajuns ei, și a fost intubată, iar cealaltă acuză dureri la nivelul coloanei.

ADVERTISEMENT

Tot săptămâna aceasta, un bărbat în vârstă de 60 de ani a fost lovit de o dubiță în timp ce traversa pe o trecere de pietoni din cartierul Titan. Victima era la o intersecție semaforizată, însă încă nu se știe ce culoare avea semaforul în momentul în care acesta a traversat. Martorii spun că șoferul avea viteză foarte mare, iar victima a fost aruncată zeci de metri mai în față.

De asemenea, tot în Bucureşti, dar pe Calea Giulești, o şoferinţă în vârstă de 35 de ani a accidentat o femeie care traversa pe trecerea de pietoni. În urma impactului, femeia accidentată a fost preluată în stare de inconștiență de un echipaj SMURD cu medic, victima fiind intubată.

ADVERTISEMENT

Cel mai grav accident produs în ultima vreme pe o trecere de pietoni a avut loc pe 21 decembrie, la Petroşani, unde un şofer beat şi fără permis a spulberat cu bolidul său, la viteza de 135 km/oră, şase copii, unul dintre aceştia decedând ulterior la spital.

Săptămâna aceasta şoferul respectiv a fost trimis în judecată şi riscă să îşi petreacă următorii 30 de ani în închisoare, în condiţiile în care acuzaţiile care i se aduc sunt extrem de grave, omor şi tentativă de omor calificat. Mai mult, el a părăsit locul accidentului, fiind prin la câţiva kilometri distanţă.

ADVERTISEMENT

Nu mai departe decât joi, 16 martie, Iulius Cristinel Lupulescu, inspectorul DSVSA care, în urmă cu un an, a ucis o femeie pe trecerea de pietoni din fața Prefecturii Gorj și l-a rănit grav pe soțul acesteia, a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare.

ADVERTISEMENT