News

Accident grav în Constanța. Șase persoane au ajuns la sptital, două victime au sub 18 ani

Accident grav în Constanța, la ieșirea din comuna Băneasa spre municipiu. Șase persoane au fost rănite după ciocnirea dintre o dubă și o mașină.
18.03.2023 | 19:43
Accident grav in Constanta Sase persoane au ajuns la sptital doua victime au sub 18 ani
Accident grav în Constanța. Foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Accident grav în județul Constanța, după ciocnirea dintre un autoturism și o autoutilitară. Șase persoane au fost rănite conform ISU Dobrogea, printre care doi minori. Accidentul s-a produs la ieșirea din Băneasa spre Constanța, acolo unde a avut loc accidentul.

Accident grav în județul Constanța

Pompierii ISU Dobrogea au intervenit la ieșirea din comuna constănțeană Băneasa. ”Pompierii Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea au fost solicitați să intervină la un accident rutier între un autoturism și o autoutilitară, la ieșire din localitatea Băneasa spre Constanța”, a transmis ISU Dobrogea. Victimele au fost preluate de ambulanțe și duse la CPU Băneasa, după care vor fi transferate la UPU Constanța. Potrivit SAJ Constanța e vorba de patru adulți și doi minori.

ADVERTISEMENT

Între timp, chiar în municipiul Constanța avea loc un accident care se lăsa cu rănirea unei fete de 16 ani. Se pare că fata a fost lovită de o mașină în timp ce trecerea strada, la intervenția Zmeurei cu Tulcei. ”Victima este o tânără de 16 ani, care prezintă traumatism al membrului inferior și refuză transportul la spital”, a transmis medicul Diana Claudia Tatarici, purtător de cuvânt al SAJ Constanța, conform Ziua de Constanța.

La fața locului au fost trimise mai multe echipaje medicale de prim ajutor precum și echipaje ale Poliției Rutiere Constanța. Oamenii legii vor stabili cu exactitate ce s-a întâmplat, deci care sunt cauzele și circumstanțele în care a avut loc evenimentul.

ADVERTISEMENT

În urmă cu mai multe zile, un alt accident grav era înregistrat între Constanța și Ovidiu, fiind vorba de mai multe victime. ”Un accident rutier a avut loc în această după amiază între Constanța și Ovidiu. La fața locului intervin două echipaje Saj B2, Saj C2 și 2 Smurd B. Un autoturism s-a răsturnat pe DN2A mai sus de benzinăria MOL pe sensul spre Ovidiu”, a transmis ISU Dobrogea.

Potrivit polițiștilor ajunși la fața locului, patru persoane au fost rănite, însă sunt conștiente. Victimele au vârstele de 66, 55, 54, 42 de ani și au fost transportate la spital cu ambulanțele SAJ și SMURD. România rămâne, de departe, cea mai nesigură țară din Uniunea Europeană când vine vorba de accidente și de numărul de morți pe șosele.

ADVERTISEMENT

Conform datelor oficiale la fiecare 24 de ore cinci oameni mor într-un accident. Anual, conform statisticilor, au loc peste 30.000 de accidente, iar peste 2.000 de oameni își pierd viața. În 2019, Parlamentul European adopta noi norme pentru a obligat industria auto să implementeze peste 30 de norme de ajutorare a șoferilor cum ar fi asistența inteligentă pentru controlul vitezei, sistemul de avertizare în caz de distragere a atenției conducătorului auto și sistemul de frânare de urgență.

Specialiștii spun că aceste tehnologii de siguranță obligatorii ar putea salva peste 25.000 de vieți și ar putea evita peste 140.000 de vătămări corporale până în 2038, în condițiile în care 95% dintre accidentele rutiere sunt cauzate de o eroare umană. În Germania, de exemplu, experții și-au dat seama că există 0.95 accidente mortale la 1 miliard de kilometri parcurși pe autostrăzile germane unde există limite de viteză, față de 1.67 accidente mortale pe autostrăzile fără limită de viteză.

ADVERTISEMENT

Problema țării noastre e că nu construiește autostrăzi, astfel că șoferii mor cu zilele pe drumuri strâmte, unde depășirile sunt mereu un risc enorm. De exemplu, autostrada Sebeș – Turda A10 a fost amânată deja de mai bine de cinci ani, în timp ce guvernanții promit autostradă peste Carpați. Cu toate acestea, realitatea e că șoferii români își riscă viața de fiecare dată când ies pe șosea.

ADVERTISEMENT