News

Accident grav în județul Timiș, la Lovrin. Un tren a lovit un microbuz

19.06.2019 | 08:56
Accident grav in judetul Timis la Lovrin Un tren a lovit un microbuz

Un accident grav s-a produs în județul Timiș în localitatea Lovrin. Un tren a lovit un microbuz plin cu pasageri, iar din urma acestei ciocniri au rezultat doi răniți, care au fost duși de urgență la spital. Impactul s-a produs în această dimineață, în jurul orei 4. Trenul a lovit microbuzul pe calea ferată din localitatea timișeană.

Accident în Timiș la Lovrin: Șoferul microbuzului lovit de tren nu ar fi observat locomotiva

Potrivit Inspectoratului pentru Situații de Urgență Timiș, în microbuzul lovit de trenul Regio se aflau șapte persoane, iar în trenul cu numărul 16142 nu exista niciun călător. În localitatea Lovrin au ajuns foarte repede mai multe echipaje SMURD și o autospecială de stingere, în cazul în care accidentul ar fi fost unul mult mai grav și s-ar fi produs vreo explozie sau incendiu.

Polițiștii au deschis un dosar, așa cum este procedura, pentru a stabili care au fost cauzele exacte ale producerii acestui accident. În urma raportului se va stabili dacă șoferul care conducea microbuzul este de vină și dacă mecanicul de locomotivă ar fi putut face ceva pentru a împiedica impactul cu mașina cu călători.

Așa arată drumul care leagă Timișoara de Sânnicolau Mare, în zona localității Lovrin, unde s-a produs accidentul din această dimineață. Sursa foto: Ziua de Vest

Pe 22 martie, un șofer a murit lovit de tren tot în județul Timiș

Jurnaliștii de la opiniatimișoarei.ro scriu că de vină ar fi fost șoferul care nu a oprit la indicatorul stop din zona căii ferate și s-a aventurat crezând că nu va fi acroșat de tren. Acesta, potrivit unor surse, nu ar fi observat garnitura de tren și și-a continuat drumul fiind la un pas de o adevărată tragedie.
Nu este primul accident de acest tip în județul Timiș. Pe 22 martie 2019, o altă mașină a fost lovită de un tren, însă atunci, din nefericire, șoferul nu a scăpat cu viață. Accidentul de la începutul primăverii s-a produs pe o cale ferată între localitățile Birda și Voiteg. Șoferul de 37 de ani care se afla la volan când a fost lovit de un tren a murit pe loc.