News

Accident grav în Mehedinți: Mașina Google Street View, lovită de tren. Video

Mașina Google Street View a fost lovită de tren. Accidentul a avut loc miercuri, 10 mai, în localitatea Butoiești. Șoferul a scăpat cu viață.
10.05.2023 | 18:21
Accident grav in Mehedinti Masina Google Street View lovita de tren Video
Mașină Google Street View, spulberată de tren în Mehedinți. Foto: captura antena1.
ADVERTISEMENT

Miercuri, în localitatea Butoiești din județul Mehedinți, mașina utilizată de Google pentru a realiza fotografii ale străzilor a fost lovită de un tren. Șoferul autoturismului a scăpat cu viață. Bărbatul a suferit răni ușoare. Oamenii legii au ajuns la fața locului și au cercetat circumstanțele în care s-a produs accidentul. Potrivit polițiștilor, mehedințeanul nu a acordat “prioritate de trecere trenului și a intrat în coliziune cu acesta”.

Mașina Google Street View, spulberată de un tren

”La data de 10 mai a.c., ora 10.11, Poliţia oraşului Strehaia a fost sesizată de o femeie cu privire la faptul că în comuna Butoieşti s-a produs un accident rutier între un autoturism şi un tren. La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Poliţiei oraş Strehaia care, în urma verificărilor efectuate, au stabilit că un bărbat de 51 de ani în timp ce conducea un autoturism în localitatea Butoieşti, la trecerea la nivel cu calea ferată dublă fără bariere, semnalizată prin indicatoare rutiere şi semnale acustice şi luminoase, nu a acordat prioritate de trecere trenului şi a intrat în coliziune cu acesta”, au precizat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Mehedinți.

ADVERTISEMENT

 

Șoferul mașinii Google Street View a fost transportat la spital și urmează să fie testat pentru alcoolemie. Nu este prima dată când autovehiculul folosit de compania americană este distrus pe drumurile din România. Pe 23 martie, mașina deținută de Google pentru serviciul de Street View a fost implicată într-o coliziune cu o altă mașină în orașul Ovidiu din Constanța.

Cum funcționează mașinile Google Street View

Potrivit specialiștilor, mașinile Google Street View sunt echipate cu camere și senzori care permit captarea de imagini și date de pe străzi, pentru a actualiza aplicația Google Maps. Acestea au fost lansate pentru prima dată în 2007 și au fost utilizate în mai mult de 100 de țări. Mașinile sunt echipate cu o cameră pe acoperiș care face fotografii la fiecare câțiva metri, precum și cu un sistem de senzori care măsoară distanțele și colectează date despre condițiile de trafic și altitudinea.

ADVERTISEMENT

Mașinile Google Street View sunt ușor de recunoscut datorită camerei plasate pe acoperișul lor, care se rotește continuu pentru a capta imaginile în jurul său. Acestea sunt de obicei mașini compacte sau SUV-uri, astfel încât să poată traversa străzile înguste și zonele urbane aglomerate. Mașinile sunt prevăzute cu GPS și cu senzori pentru detectarea obstacolelor, pentru a le ajuta să navigheze în condiții de siguranță.

Mașinile Google Street View circulă în mai multe țări

Google Street View are o importanță majoră pentru călătorii și pentru persoanele care doresc să vadă o locație înainte de a o vizita. De exemplu, prin intermediul Google Maps, utilizatorii pot explora orașe și pot vizualiza clădiri, atracții turistice și zone de interes. Aplicația permite, de asemenea, planificarea traseelor și a călătoriilor cu informații detaliate despre trafic.

ADVERTISEMENT

În plus, Google Street View a fost utilizat în numeroase scopuri, cum ar fi în arheologie, pentru a explora situri antice și pentru a colecta informații despre patrimoniul cultural, precum și în știință, pentru a colecta date despre mediul înconjurător și pentru a ajuta la dezvoltarea sistemelor de navigare pentru mașini autonome.