News

Accident grav în Olt. Mașină condusă de un tânăr de 23 de ani, lovită de un tren de călători

Un accident grav a avut loc sâmbătă seara în județul Olt. Un tânăr de 23 de ani a ajuns la spital cu răni severe, după ce mașina sa a fost lovită de tren.
10.07.2021 | 22:59
Accident grav in Olt Masina condusa de un tanar de 23 de ani lovita de un tren de calatori
ADVERTISEMENT

Un accident grav la nivel cu calea ferată a avut loc sâmbătă seară în judeţul Olt. Au fost implicate un autoturism şi un tren cu 28 de călători.

Din primele informații, șoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, a rămas încarcerat, fiind scos de pompieri şi transportat la spital în stare gravă. Niciun călător nu a avut de suferit.

ADVERTISEMENT

Un autoturism a fost lovit de tren în Olt. Șoferul mașinii, un tânăr de 23 de ani, transportat în stare gravă la spital

Potrivit celor de la IPJ Olt, mașina condusă de un tânăr de 23 de ani, din comuna Găneasa, a fost acroșată de trenul Regio 2224 care circula pe ruta Râmnicu-Vâlcea – Piatra-Olt.

Accidentul s-a produs în comuna Găneasa, satul Izvoru, la trecerea la nivel cu calea ferată simplă fără barieră.

ADVERTISEMENT

”În urma accidentului, şoferul autoturismului, în vârstă de 23 de ani, din comuna Găneasa, a rămas încarcerat. Bărbatul a fost găsit în stare de inconştienţă, cu funcţii vitale prezente şi a fost extras din autoturism de echipajul de descarcerare, concomitent cu acordarea îngrijirilor medicale.

Pacientul, politraumatizat prin accident feroviar, a fost transportat la UPU Slatina”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsăşteanu, conform site-ului local 7Media.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit rapid pompierii Detaşamentului Slatina, cu o autospecială complexă pentru intervenție şi descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, un echipaj SMURD, o autospecială pentru transport personal şi victime multiple şi o autospecială pentru primă intervenţie, dar şi două echipaje de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Olt.

Accidente în mai multe zone din țară produse sâmbătă

Ziua de sâmbătă a fost una dominată de accidente grave în mai multe județe. Cel mai sever s-a consemnat în județul Dolj. Un bărbat de 34 de ani, din Dobrești, care conducea un autoturism, s-a răsturnat într-un șanț.

ADVERTISEMENT

Șoferul și alte 3 persoane au fost duse la spital, conștienți și cooperanți. Din păcate, Un alt bărbat de 45 de ani, pasager în spate în autoturism, a murit.

Șoferul a fost testat cu aparatul alcooltest, care a indicat, potrivit IPJ Dolj, o concentrație de 0,34 mg/ l alcool pur în aerul expirat. Poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Anterior, în Timiș, pe Autostrada A1, înainte de prânz, 9 oameni au fost răniți, după ce un microbuz s-a răsturnat.

Din informațiile de la fața locului, se pare că microbuzul ar fi fost lovit de un autoturism. Toți pasagerii au avut nevoie de îngrijiri medicale și au ajuns la spital.

ADVERTISEMENT
Tags: