News

Accident grav în Satu Mare: un autoturism s-a ciocnit de un microbuz. A fost activat Planul Roșu de Intervenție

Un accident teribil de circulație în Satu Mare a necesitat activarea Planului Roșu de Intervenție. Opt persoane sunt rănite.
12.09.2022 | 17:25
Accident grav in Satu Mare un autoturism sa ciocnit de un microbuz A fost activat Planul Rosu de Interventie
Accident Satu Mare. Opt persoane au fost rănite. Foto: ISU Satu Mare
ADVERTISEMENT

Planul Roşu de Intervenţie a fost activat după ce un autoturism s-a ciocnit de un microbuz care transporta persoane. Opt oameni au fost răniți, conform autorităților din Satu Mare.

Plan Roșu de Intervenție în Satu Mare

”Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Someş” al judeţului Satu Mare a fost solicitat să intervină la un accident rutier între un autoturism şi în microbuz de transport persoane, în municipiul Satu Mare, str. Lucian Blaga, cu ieşire la centura”, a transmis ISU Satu Mare.

ADVERTISEMENT

La locul accidentului a ajuns o autospecială de intervenție cu apă și spumă, precum și un modul de descarcerare, o autospecială de descarcerare și o autospecială de transport personal şi victime multiple.

De asemenea, a fost solicitată prezența unei autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o ambulanţă de Terapie Intensivă Mobilă și o ambulanță de prim ajutor SMURD B2 din cadrul Detaşamentului de Pompieri Satu Mare, cu medic, conform News.ro.

ADVERTISEMENT

”Forţele de intervenţie ajunse la locul accidentului au constatat că sunt 8 victime. Victimele nu au fost încarcerate şi sunt în stare de conştienţă. La ora 16.00 a fost activat Planul Roşu de intervenţie”, precizează ISU Satu Mare.

În urmă cu două săptămâni, un alt microbuz era implicat într-un accident grav, de această dată în Vâlcea. Potrivit anchetatorilor, microbuzul s-a lovit de un cap de pod, trei persoane fiind rănite grav. În microbuz se aflau cinci persoane, dintre aceștia două femei și un bărbat având nevoie de asistență medicală suplimentară, fiind transportați la spital.

ADVERTISEMENT

”Echipajele de pompieri care au ajuns la faţa locului au constatat că microbuzul de transport persoane, de tip 8 +1 persoane, era răsturnat pe o parte, în afara drumului.

În autovehicul se aflau cinci pasageri, trei dintre aceștia, două femei și un bărbat, au fost transportați la spital”, transmitea ISU Vâlcea.

ADVERTISEMENT

România rămâne printre cele mai nesigure țări din lume când vine vorba de siguranța rutieră. Drumurile proaste și indisciplina rutieră a șoferilor, care nu respectă nicio regulă de circulație fac ca cinci oameni să moară în accidente rutiere în România la fiecare 24 de ore.

ADVERTISEMENT