News

Accident grav în Timișoara. Un bărbat a murit, iar un tânăr a fost grav rănit. Cum s-a produs tragedia

Un bărbat a murit, iar un tânăr a ajuns în stare gravă la spital, după producerea unui accident grav în Timișoara. Ce s-a întâmplat.
05.04.2025 | 16:22
Accident grav in Timisoara Un barbat a murit iar un tanar a fost grav ranit Cum sa produs tragedia
Un bărbat a murit în urma unui accident grav produs în Timișoara. Un tânăr a ajuns la spital. Sursa foto: IPJ Timiș
ADVERTISEMENT

Un accident grav a avut loc sâmbătă, în jurul prânzului, la ieșirea din Timișoara, pe Calea Șagului. În urma impactului, un bărbat în vârstă de 58 de ani a murit, iar un tânăr de 26 de ani a fost transportat la spital cu răni grave.

Accident grav în Timișoara. Un bărbat a murit

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Timiș, la fața locului s-au mobilizat mai multe echipaje de intervenție. Pompierii de la Detașamentul 2 Timișoara au acționat cu o autospecială de stingere cu modul de descarcerare, o autospecială pentru descarcerare, trei echipaje SMURD, dintre care unul cu medic și chiar o motocicletă SMURD. Toate echipajele au intervenit rapid pentru a acorda ajutor victimelor.

ADVERTISEMENT

Inspectoratul de Poliție al județului Timiș a anunțat că accidentul s-a produs pe Drumul Național 59. Șoferul în vârstă de 58 de ani, care venea dinspre Șag spre Timișoara, a pierdut controlul direcției și a pătruns pe contrasens. Mașina sa a intrat în coliziune frontală cu un alt autoturism, condus regulamentar de un tânăr de 26 de ani.

Impactul a fost extrem de violent. Autoturismele au fost grav avariate, iar șoferul care a provocat accidentul a murit pe loc. Cealaltă victimă, tânărul care conducea regulamentar, a fost rănită și a fost preluată de echipajele medicale. A fost transportat de urgență la spital pentru îngrijiri și investigații suplimentare.

ADVERTISEMENT

”Un bărbat, în vârstă de 58 de ani, a condus un autoturism pe DN59, în Timişoara, dinspre Şag spre Timişoara, iar la un moment dat a intrat în coliziune cu un autovehicul care se deplasa regulamentar dinspre sensul opus de mers, condus de un tânăr de 26 de ani. În urma impactului, bărbatul de 58 de ani a decedat, iar celălalt conducător auto a fost rănit şi transportat la spital”, a transmis IPJ Timiş.

Polițiștii rutieri au întocmit un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă. De asemenea, se verifică dacă șoferul care a provocat accidentul avea probleme medicale sau alte afecțiuni care ar fi putut contribui la pierderea controlului asupra mașinii.

ADVERTISEMENT

România este țara cu cele mai nesigure șosele din UE

România continuă să fie țara cu cele mai periculoase drumuri din Uniunea Europeană. Potrivit celor mai recente date publicate de Comisia Europeană, țara noastră a înregistrat, anul trecut, aproape 1.500 de decese în accidente rutiere. Este cel mai mare număr de victime raportat la populație, plasând România pe primul loc într-un clasament tragic, pe care niciun stat nu și-ar dori să-l conducă.

ADVERTISEMENT

Comparativ, în Suedia – țara cu cea mai sigură rețea rutieră – numărul morților este de patru ori mai mic. Acolo, siguranța în trafic este tratată ca o prioritate națională, iar rezultatele se văd în statistici.

La nivelul întregii Uniuni Europene, în anul 2024 s-au înregistrat 19.800 de decese rutiere, cu aproximativ 600 mai puține față de anul precedent. Este o scădere de 3%, dar România continuă să se mențină constant în vârful acestui clasament sumbru. Chiar dacă, la nivel european, tendința este una ușor descendentă, în România progresele sunt lente, iar problemele de siguranță rutieră par să rămână nerezolvate.

Anul 2019, cel mai negru

În 2019, România a atins un vârf istoric al mortalității în trafic, cu 1.864 de persoane care și-au pierdut viața în accidente. De atunci, cifrele au început să scadă ușor, dar în continuare sunt extrem de mari în comparație cu media europeană.

Rata de mortalitate în accidente rutiere este de 77 de decese la un milion de locuitori, cea mai mare din Uniunea Europeană. Urmează Bulgaria, cu 74 de decese la un milion. Media Uniunii este de 44. La polul opus se află Suedia, cu 20 de decese, și Danemarca, cu 24. Chiar și Norvegia, care nu face parte din UE, are o rată mai mică, de doar 16 decese la un milion de locuitori.