News

Accident grav în Tulcea! A intervenit de urgență elicopterul SMURD! Printre victime, câțiva ucrainieni

Un grav accident rutier între două mașini a avut loc în Tulcea, fiind nevoie de intervenția elicopterului SMURD pentru ca victimele să ajungă cât mai repede la spital.
14.05.2022 | 15:15
Accident grav in Tulcea A intervenit de urgenta elicopterul SMURD Printre victime cativa ucrainieni
la gravul accident de circulație din Tulcea a fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD / Foto: SMURD
ADVERTISEMENT

Cinci persoane au fost rănite într-un accident care a avut loc astăzi, 14 mai 2022, în județul Tulcea. Nefericitul eveniment rutier s-a produs între două mașini, iar printre răniți sunt și trei ucrainieni.

Accident grav în Tulcea! A fost nevoie de elicopterul SMURD

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Tulcea a anunțat că în cursul zilei de sâmbătă, 14 mai 2022, pe raza județului a avut loc un grav accident rutier. Conform informațiilor, în urma coliziunii dintre două mașini au rezultat cinci victime.

ADVERTISEMENT

Evenimentul a avut loc la ieşirea din localitatea Izvoarele din Tulcea, la intersecţia DN 22F cu DJ 229, iar la locul accidentului au fost trimise mai multe echipaje de la SMURD; printre care  descarcerare şi un echipaj cu o autospecială de stingere.

Printre victime se numără trei cetățeni din Ucraina, printre care și un copil de doar cinci ani, cu toții aflându-se în mașina înmatriculată în țara vecină, aflată în război cu Rusia. Doi dintre pasageri au fost duși la spital, starea lor fiind însă una stabilă.

ADVERTISEMENT

Într-o mașină se aflau două femei, una de 34 de ani, informează stiripesurse, care a fost preluată de Ambulanța Tulcea, iar pasagera din același autoturism a avut nevoie de intervenția elicopterului SMURD pentru a fi dusă la Spitalul de Urgență din Tulcea.

România, în topul țărilor din Europa cu accidente rutiere grave

România este pe primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de morți în accidente rutiere raportat la numărul de locuitori din țară. Mai exact, conform unui document dat publicității de Comisia Europeanu, anul 2020 a conformat faptul că țara noastră își menține acest loc fruntaș pe care îl ocupă de ani buni.

ADVERTISEMENT

Conform statisticilor din 2020, cu o populație de 19,1 milioane de locuitori, România are cel mai mare număr de morți în accidente rutiere raportat la populație: 85 de morți la un milion de locuitori, în 2020, 1.646 de persoane pierzându-și viața în acest fel.

Pe locul 2 se află Letonia – 73 de morți la un milion de locuitori, iar pe 3 Bulgaria – 67 de morți la un milion de locuitori. Cu toate acestea, în cifre absolute, sunt țări care ne depășesc: Germania avea 2.719 oameni decedați, la o populație de patru ori mai mare decât cea a României, iar Franța, 2.538, la un număr triplu de oameni.

ADVERTISEMENT

În anul 2021, din păcate, România a rămas pe primul loc în acest top sinistru, ba chiar, statistic, incidența a crescu la 93 de persoane decedate în accident rutier la un milion de locuitori.

ADVERTISEMENT