News

Accident grav în Turcia. Cinci militari au murit și zece au fost răniți după răsturnarea unui autobuz 

27.07.2020 | 15:06
Accident grav in Turcia Cinci militari au murit si zece au fost raniti dupa rasturnarea unui autobuz
ADVERTISEMENT

Cinci militari au murit și zece au fost răniți după un grav accident rutier produs pe o șosea din sudul Turciei.

Cadrele din armata turcă, care se aflau într-o deplasare către Cipru, se aflau într-un autobuz care s-a răsturnat.

ADVERTISEMENT

Din primele informații ale anchetei accidentului, se pare că principala cauză a tragedie ar fi sistemul de frânare defect al autocarului.

Cinci militari au murit și zece au fost răniți după un grav accident de autobuz în Turcia

Este doliu în Turcia, acolo unde nu mai puțin de cinci soldați și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier petrecut în orașul Mersin din sudul țării.

ADVERTISEMENT

Autobuzul care îi transporta spre portul mediteranean Tasucu, unde urmau să fie trimiși spre sud, către Republica Turcă a Ciprului de Nord (TRNC), s-a răsturnat, scrie agenția Andolu.

Guvernatorul din Mersin, Ali Ihsan Su, a declarat presei locale că, din rapoartele inițiale, rezultă faptul că accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la sistemul de frână al mașinii.

ADVERTISEMENT

”Era un autobuz civil care transporta soldații. Cauza accidentului a fost probabil o defecțiune a frânei, dar ancheta continuă”, a spus Su pentru sursa citată.

Printre cei care și-au pierdut viața în cumplitul accident se numără şi şoferul autobuzului, a anunţat biroul guvernatorului local, adăugând că cei zece răniţi sunt internați în stare gravă la spital.

ADVERTISEMENT

Ministrul Apărării din Turcia s-a deplasat la locul tragediei

La scurt timp după tragedie rutieră, mai multe echipe de salvare au fost trimise la faţa locului, conform media turce, care nu precizează numărul militarilor aflaţi în autobuz.

De asemenea, Ministrul Apărării Naționale din Turcia, Hulusi Akar și comandantul Forțelor Terestre, generalul Umit Dundar, au vizitat și ei locul accidentului.

ADVERTISEMENT