News
notix pixel id

Accident grav în Turcia. Cinci militari au murit și zece au fost răniți după răsturnarea unui autobuz 

27.07.2020 | 15:06
Accident grav în Turcia. Cinci militari au murit și zece au fost răniți după răsturnarea unui autobuz 
Accident grav în Turcia. Cinci militari au murit și zece au fost răniți după răsturnarea unui autobuz. Sursa foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Cinci militari au murit și zece au fost răniți după un grav accident rutier produs pe o șosea din sudul Turciei.

Cadrele din armata turcă, care se aflau într-o deplasare către Cipru, se aflau într-un autobuz care s-a răsturnat.

Din primele informații ale anchetei accidentului, se pare că principala cauză a tragedie ar fi sistemul de frânare defect al autocarului.

ADVERTISEMENT

Cinci militari au murit și zece au fost răniți după un grav accident de autobuz în Turcia

Este doliu în Turcia, acolo unde nu mai puțin de cinci soldați și-au pierdut viața într-un tragic accident rutier petrecut în orașul Mersin din sudul țării.

Autobuzul care îi transporta spre portul mediteranean Tasucu, unde urmau să fie trimiși spre sud, către Republica Turcă a Ciprului de Nord (TRNC), s-a răsturnat, scrie agenția Andolu.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul din Mersin, Ali Ihsan Su, a declarat presei locale că, din rapoartele inițiale, rezultă faptul că accidentul s-ar fi produs din cauza unei defecțiuni la sistemul de frână al mașinii.

”Era un autobuz civil care transporta soldații. Cauza accidentului a fost probabil o defecțiune a frânei, dar ancheta continuă”, a spus Su pentru sursa citată.

ADVERTISEMENT

Printre cei care și-au pierdut viața în cumplitul accident se numără şi şoferul autobuzului, a anunţat biroul guvernatorului local, adăugând că cei zece răniţi sunt internați în stare gravă la spital.

Ministrul Apărării din Turcia s-a deplasat la locul tragediei

La scurt timp după tragedie rutieră, mai multe echipe de salvare au fost trimise la faţa locului, conform media turce, care nu precizează numărul militarilor aflaţi în autobuz.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Ministrul Apărării Naționale din Turcia, Hulusi Akar și comandantul Forțelor Terestre, generalul Umit Dundar, au vizitat și ei locul accidentului.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria NEWS
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 859. 32 pagini + cartea „Dictatura gastronomică”
A apărut noua revistă Taifasuri