News

Accident grav în Vrancea. Doi morți și un rănit grav după ciocnirea între un TIR și o autoutilitară

Un accident grav, produs sâmbătă pe DN2 (E85), s-a soldat cu doi morți și un rănit grav. A fost chemat elicopterul SMURD
01.04.2023 | 18:59
Accident grav in Vrancea Doi morti si un ranit grav dupa ciocnirea intre un TIR si o autoutilitara
Doi bărbați au murit în urma accidentului Sursa foto: SAJ Vrancea
ADVERTISEMENT

Doi morți în urma unui accident extrem de grav pe DN2 (E85), cel mai circulat drum din Moldova, în dreptul localității vrâncene Bizighești. În accident au fost implicate o autoutilitară și un TIR.

Doi morți și un rănit grav după ciocnirea între un TIR și o autoutilitară

În urma accidentului o a treia persoană este grav rănită, iar salvatorii au chemat elicopterul SMURD. La fața locului au intervenit trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Focșani cu 1 autospecială de stingere și modulul SMURD. La locul accidentului se află și polițiștii Serviciului Rutier.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de IPJ Vrancea, autoutilitara, înmatriculată în Galaţi, a lovit TIR-ul, cu numere de Ucraina, care staţiona, cu triunghi reflectorizant, relatează stiripesurse.ro.

Autoutilitara a intrat sub camion în urma impactului. Toate victimele sunt din autovehiculul înmatriculat în Galaţi. Mai multe persoane au rămas încarcerate, mai precizează sursa citată.

ADVERTISEMENT

”Drumul morții”, mai multe cruci decât borne kilometrice

Singurul drum care leagă Moldova se sudul țării, DN2 (E85), se află permanent în topul şoselelor cu cei mai mulţi morţi în urma accidentelor rutiere. Se pare că numărul crucilor de pa marginea drumului e mai mare decât cel al bornelor kilometrice.

Luna trecută, au fost înregistrate cel puțin patru accidente mortale pe această șosea. Cel mai recent, s-a produs marți, când, în urma impactului dintre un autoturism și un TIR, doi soți aflați în mașina mică au murit, relatează stirileprotv.ro. Bărbatul, în vârstă de 65 de ani, pe loc, iar soția sa, 63 de ani, la spital.

ADVERTISEMENT

Un tânăr de 20 de ani și-a pierdut viața în urma unui carambol în care au fost implicate cinci mașini, produs pe 20 martie în apropierea localității Poșta Câlnău. Ceața, viteza neadaptată condițiilor de trafic și un moment de neatenție au dus la producerea tragediei.

Pe 18 martie, un bărbat de 37 de ani a murit după ce a intrat cu autoturismul într-un TIR, la intersecția Ciorani cu Pufești. În cazul acestui accident, sunt suspiciuni că ar fi vorba despre o sinucidere.

ADVERTISEMENT

Tot în martie, în data de 13, doi bărbați, de 61, respectiv 49 de ani, au murit, după ce mașina în care se aflau a intrat în coliziune cu un TIR în zona localității Dumbrăveni, Vrancea. Alți doi bărbați au fost răniți, potrivit publicației Monitorul de Vrancea.

ADVERTISEMENT