News

Accident grav între Buzău și Râmnicu Sărat. Două TIR-uri s-au lovit puternic și s-au răsturnat

Coliziune șocantă între două TIR-uri pe un drum dintre Buzău și Râmnicu Sărat. Mastodonții s-au răsturnat, iar traficul a fost blocat
07.06.2024 | 23:16
Accident grav intre Buzau si Ramnicu Sarat Doua TIRuri sau lovit puternic si sau rasturnat
Impact puternic între două TIR-uri pe DN2. Ambele vehicule s-au răsturnat. Sursa foto: Colaj foto / DRDP Timișoara / realitatea.net
ADVERTISEMENT

Vineri, pe Drumul Național 2 (DN2) Buzău-Râmnicu Sărat, în apropiere de Racovițeni, județul Buzău, a avut loc un accident grav între două camioane, potrivit Centrului Infotrafic.

Două TIR-uri s-au ciocnit violent și s-au răsturnat

În urma coliziunii, ambele TIR-uri s-au răsturnat pe șosea, creând o situație periculoasă și blocând circulația în zonă. Conform datelor furnizate de Infotrafic, accidentul s-a produs când cele două camioane s-au ciocnit violent pe DN2, în vecinătatea localității Racovițeni.

ADVERTISEMENT

Impactul a provocat răsturnarea ambelor vehicule de mare tonaj, care au împrăștiat marfa transportată pe carosabil, cauzând un blocaj în trafic, scrie realitatea.net.

„În urma accidentului, cei doi șoferi au suferit răni ușoare, fiind evaluați medical la fața locului”, au declarat autoritățile. Deși coliziunea a fost severă, viețile celor implicați nu sunt în pericol.

ADVERTISEMENT

Echipele de intervenție au ajuns rapid la fața locului pentru a oferi ajutor medical șoferilor și pentru a evalua situația. Autoritățile au mers la fața locului pentru a gestiona situația și a restabili circulația cât mai repede posibil.

Accidentul a dus la întreruperea traficului pe sensul de mers către Buzău, cu circulația deviată pe celălalt fir, sub dirijare, mai arată sursa citată. „Circulația rutieră este oprită pe sensul către Buzău, circulându-se pe celălalt fir, prin dirijare”, au informat polițiștii. Autoritățile sunt la fața locului pentru a gestiona situația și a restabili circulația cât mai repede posibil.

ADVERTISEMENT

Un alt accident în care a fost implicat un TIR a avut loc în Timiș

Tragedie în Timiș. Vineri, 7 iunie, un bărbat de 63 de ani a decedat după ce a pierdut controlul asupra TIR-ului pe care îl conducea, răsturnându-se și lovind un parapet.

Conform informării transmise de Poliția Timiș, șoferul a pierdut controlul vehiculului, ceea ce a dus la răsturnarea TIR-ului și coliziunea cu parapetul central. Accidentul a avut drept consecință decesul conducătorului auto. În acest caz, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

„Un bărbat, în vârstă de 63 de  ani, a condus un autotren pe Calea 2, km 0+500 m, sensul de deplasare Lugoj – A1, iar la un moment dat a pierdut controlul asupra direcției de deplasare, ulterior răsturnându-se, intrând în coliziune cu parapetul median.

În urma evenimentului rutier a rezultat decesul conducătorului autotrenului, în vârstă de 63 de ani. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă”, a fost comunicatul transmis de autorităţi.

ADVERTISEMENT