News

Accident grav între între un TIR, un autobuz și o dubiță: un mort și 13 răniți. A fost activat planul roșu. Update

29.09.2020 | 09:22
Accident grav intre intre un TIR un autobuz si o dubita un mort si 13 raniti A fost activat planul rosu Update
Accident grav între între un TIR, un autobuz și o dubiță: un mort și șase răniți. A fost activat planul roșu. Sursa foto: ziaruldeiasi.ro
ADVERTISEMENT

Un accident rutier extrem de grav, soldat cu un mort și șase răniți, s-a petrecut marți dimineață, în jurul orei 6:00, în localitatea Lețcani, județul Iași.

UPDATE ora 9:22. Numărul persoanelor rănite în accidentul din județul Iași se ridică la 13. Dintre victime, șase au ajuns cu răni la spital până la această oră. Pompierii au fost nevoiți să descarcereze patru persoane.

ADVERTISEMENT

Știrea inițială, 8:42/ Din cauza gravității evenimentului, pompierii ieșeni au activat Planul Roșu de Intervenție, potrivit unui comunicat ISU. În accident au fost implicate un tir, un autobuz și un microbuz.

În urma impactului dintre cele două vehicule de mare gabarit, autobuzul s-a răsturnat peste o altă mașină, de aici rezultând rănirea celor șase persoane.

ADVERTISEMENT

Un TIR, un autobuz și o dubiță, implicate într-un accident extrem de grav: un mort și șase răniți

O nouă tragedie pe șoselele din România. Un accident grav a fost consemnat marți dimineaţă la intrarea în localitatea Leţcani.

Un TIR, cu volan pe dreapta, care venea din direcția Bogonos și circula către drumul european nu s-a asigurat și a intrat într-un autobuz care circula regulamentar spre Târgu Frumos.

ADVERTISEMENT

Din primele informații rezultă că șase persoane au fost rănite, iar șoferul microbuzului a decedat. Unul dintre cei răniți a intrat in stop cardio respirator. Şoferul decedat era în vârstă de 55 de ani. A fost activat planul rosu de intervenție.

”În jurul orei 5:53, au fost implicate un autobuz, un TIR şi un microbuz. Au fost 13 victime, 4 au fost descarcerate, 6 transportate la spital. Începând cu ora 6:00 a fost activat planul roşu de intervenţie.

ADVERTISEMENT

Au fost trimise două autospeciale transport victime multiple, trei autospeciale de prim-ajutor medical, o autospecială de terapie intensivă cu medic, un echipaj de descarcerare, o autospecială de stingere cu descarcerare”, a declarat Georgică Onofreiasa, de la Biroul de Presă al ISU Iaşi, potrivit BZI.

Planul roșu, activat în zonă

Dată fiind complexitatea și gravitatea accidentului, din care a mai rezultat, pe lângă decesul șoferului microbuzului și rănirea a cinci bărbaţi cu vârste de 39, 44, 29, 30, 43 şi a unei femei de 35 ani, autoritățile au activat planul roșu de intervenție.

Astfel, la locul tragediei au acționat 2 autospeciale de transport victime multiple, 3 echipaje de prim ajutor calificat, 1 ambulanță terapie intensivă mobilă, 1 descarcerare, 1 autospecială de stingere cu modul de descarerare, precum și alte 3 ambulante ale serviciului județean de ambulanță.

ADVERTISEMENT