News

Accident grav la Fundata! Opt turiști au căzut în gol! În ce stare se află

16.07.2019 | 15:36
Accident grav la Fundata Opt turisti au cazut in gol In ce stare se afla

Un accident grav a avut loc într-o pensiune din Fundata, acolo unde opt turişti au căzut în gol, de la aproximativ 3 metri, după ce o scară de lemn s-a rupt. Din fericire, toate cele opt victime sunt conștiente. Două dintre ele acuză dureri la coloană și membrele inferioare, iar celelalte șase diverse escoriații și dureri ale membrelor. Potrivit Inspectoratului de Urgență din Braşov, toate persoanele implicate în accident erau adulţi.

Accident grav la Fundata!

Mai multe echipaje medicale au fost solicitate să intervină la fața locului, persoanele rănite fiind transportate de urgență la Spitalul Județean Brașov. Din primele informații, scara s-a rupt sub greutatea victimelor. „Sunt opt victime conștiente, două dintre ele acuză dureri ceva mai grave la coloană. Toți au fost duși de urgență la spital. Urmează acum să aibă loc mai multe cercetări la fața locului.

Trebuie să descoperim cu exactitate cauzele care au dus la un asemenea accident. Mai mulți inspectori analizează situația și caută primele răspunsuri. Rămâne de văzut cine se va face vinovat”, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Brașov, cpt. Ciprian Sfreja, unul dintre primii oameni care au ajuns la locul accidentului.

Accident grav la Fundata! Salvare
Ambulanțele au ajuns de urgență la Fundata. Sursa foto – facebook

Opt turiști au căzut în gol!

Mai multe ambulanțe SMURD s-au deplasat la Fundata acolo unde au fost chemate de câțiva martori ai accidentului. Până la sosirea echipajelor de intervenție, oamenii au încercat să îi ajute pe cei căzuți de pe scară și să îi scoată dintre lemnele rupte. Medicii i-au preluat imediat și au încercat din mers să sorteze cazurile în funcție de gravitatea lor. „Am acordat primul ajutor de îndată ce am ajuns la Fundata.

Victimele au fost preluate și am luat decizia să le transportăm la spital acolo unde vor putea să primească îngrijiri de specialitate şi vor putea să facă mai multe examene”, au spus și medicii.

Tags: