News

Accident grav pe A1. Un microbuz cu 17 pasageri s-a ciocnit de un TIR. Planul roșu a fost activat

Un accident grav a avut loc pe A1. Un microbuz în care se aflau 17 persoane s-a ciocnit de un TIR. Planul roșu a fost activat.
14.06.2021 | 09:27
Accident grav pe A1 Un microbuz cu 17 pasageri sa ciocnit de un TIR Planul rosu a fost activat
ADVERTISEMENT

Toți oameni din microbuz au fost răniți. O persoană a murit, iar alte patru au suferit răni grave.

Accidentul s-a produs la kilometrul 579, pe sensul Deva spre Nădlac, în zona localității Nădlac, județul Arad. Un microbuz a intrat violent într-un TIR staționat.

ADVERTISEMENT

Accident grav pe A1. Un microbuz cu 17 pasageri s-a ciocnit de un TIR. Planul roșu a fost activat

S-a dat alarma la primele ore ale dimineții. Apelul la 112 a avut loc la ora 03:39. Aproximativ zece minute mai târziu, autoritățile au declanșat planul roșu de intervenție al județului Arad.

La fața locului au fost alocate un număr semnificativ de resurse. „Apelul a fost făcut la ora 03:39. La ora 03:50 a fost declanșat planul roșu de intervenție al județului Arad, din cauza numărului mare de victime, în microbuz fiind 17 persoane”.

ADVERTISEMENT

„Au fost alocate 10 echipaje SMURD ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, două echipaje de descarcerare, două echipaje a serviciului de Ambulanță,” a explicat purtător de cuvânt ISU Arad, George Pleșca, la Antena 3.

Toți oamenii care se aflau în microbuz au fost răniți. O persoană a decedat, iar o alta este grav rănită. Alți trei oameni au suferit și ei răni grave.

ADVERTISEMENT

„La fața locului au fost găsite 17 victime, dintre care una încarcerată, decedată, o altă victimă, femeie, în stop cardiorespirator, resuscitată la fața locului și preluată în viață de serviciul de Terapie Intensivă Mobilă”, a mai explicat reprezentantul ISU.

Intervenția a durat mai bine de două ore, traficul a fost oprit în acest timp

Alte trei victime, de cod galben, prezentau răni destul de grave. Ceilalți oameni au suferit diferite traumatisme, dar care nu le puneau viața în pericol.

ADVERTISEMENT

Traficul a fost oprit mai bine de două ore, iar intervenția a durat până la ora 06:09. În acel moment a fost dezactivat planul roșu de intervenție.

„La această oră toată victimele sunt la Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Arad. Colegii de la Poliție se află încă la fața locului pentru măsurători și cercetări,” a mai adăugat George Pleșca.

Și după încheierea intervenției traficul a fost îngreunat. La ora 06:05, serviciul Infotrafic din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române anunța că circulația se desfășoară cu dificultate, dirijată, pe banda a doua.

ADVERTISEMENT