News

Accident grav pe Autostrada Soarelui. Copil de doar un an, luat cu elicopterul SMURD, după ce a fost proiectat prin geam

Un accident grav s-a produs miercuri pe Autostrada Soarelui. Un copil de doar un an a fost luat cu elicopterul SMURD, după ce a fost proiectat prin geam.
14.07.2021 | 16:07
Accident grav pe Autostrada Soarelui Copil de doar un an luat cu elicopterul SMURD dupa ce a fost proiectat prin geam
ADVERTISEMENT

Un accident rutier extrem de grav a avut loc miercuri după amiază pe Autostrada Soarelui pe sensul către București, în zona kilometrului 72.

Un copil de aproximativ un an de zile a fost preluat de un elicopter SMURD în stare critică. Din primele informații, micuțul ar fi fost proiectat prin geamul mașinii în care se afla.

ADVERTISEMENT

Copil de un an, proiectat prin geam într-un grav accident produs pe Autostrada Soarelui. Elicopter SMURD, chemat în ajutor

Din informațiile oferite de centrul Infotrafic, accidentul a fost consemnat pe A2, sensul către Capitală, la kilometrul 72, în zona localității Dor Mărunt din județul Călăraşi.

Şoferul unui autovehicul a pierdut controlul asupra direcţiei de mers şi a lovit violent parapetul care separă sensurile de mers.

ADVERTISEMENT

Din păcate, în urma impactului, un copil care se afla în maşină a fost proiectat prin parbriz pe suprafața șoselei.

Dată fiind gravitatea situației, la faţa locului a fost solicitat de urgenţă un elicoper SMURD, pentru a prelua copilul, rănit grav. În primă fază, traficul rutier nu a fost restricţionat.

ADVERTISEMENT

”În urma accidentului un copil (1-1,6 ani) a fost proiectat prin parbriz pe suprafața de rulare. Se așteaptă sosirea unui elicopter SMURD, pentru a prelua copilul, rănit grav. Traficul rutier nu este restricționat”, au transmis, inițial, polițiștii Infotrafic.

Se circulă în coloană pe mai mulți kilometri în zona accidentului

În momentul în care a aterizat elicopterul, traficul în zonă a fost blocat, pentru a se putea acorda îngrijiri medicale victimei.

ADVERTISEMENT

”Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe A2 București-Constanța, la kilometrul 72, sensul către capitală, traficul a fost blocat din cauza unui elicopter care a aterizat pe suprafața de rulare(în vederea preluării și transportării către o unitate spitalicească a unui minor, victima unui accident rutier). Se estimează ca circulația să revină la normal în 30-45 de minute“, au mai precizat polițiștii.

În jurul orei 15:20, centrul INFOTRAFIC a anunțat că circulația rutieră pe A2 București-Constanța, a fost reluată, la kilometrul 72, pe sensul către capitală.

Cei de la Poliție mai informează că, în zona accidentului, se circulă în coloană pe mai mulți kilometri.

ADVERTISEMENT