Accident grav pe DN 17: Două persoane au murit! Un elicopter SMURD a intervenit

Potrivit poliţiştilor, accidentul, care a avut loc joi dimineaţă pe Drumul Naţional 17 care leagă judeţele Bistriţa-Năsăud şi Cluj, în jurul orei 5.00, s-a produs din cauza neatenţiei în conducere a unui şofer de 23 de ani care, pe ploaie torenţială, a încercat să efectueze o depăşire şi nu a mai putut redresa microbuzul de marfă pe care îl conducea, ieşind în decor şi lovindu-se violent de un podeţ.

În urma impactului extrem de puternic, două persoane - pasageri în microbuzul de marfă şi colegi de muncă ai şoferului- au murit, iar tânărul care conducea a fost transportat cu un elicopter SMURD la spitalul din Târgu Mureş.

"Pompierii au găsit la faţa locului trei victime încarcerate într-un microbuz. Pasagerul aflat pe bancheta din spate a fost proiectat în faţă, peste şofer şi pasagerul aflat pe bancheta din dreapta. Echipajele de descarcerare au îndepărtat elemente de caroserie, intervenţia fiind extrem de dificilă deoarece habitaclul maşinii a fost distrus în proporţie de 90 la sută. Două dintre victime au fost găsite în stop cardio-respirator, însă nu au răspuns manevrelor de resuscitare şi au fost declarate decedate la faţa locului. Pentru o a treia victimă a fost solicitată intervenţia elicopterului SMURD", a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Siuaţii de Urgenţă Bistriţa-Năsăud, plt.maj. Marius Rus.

sursă: realitatea.net