News

Accident grav pe DN1 între un TIR și un autobuz cu 11 persoane. Cinci persoane au ajuns la spital

Un accident grav în care au fost implicate un autobuz cu 11 persoane la bord și un TIR a avut loc, marți, pe DN1, lângă Ploiești.
23.05.2023 | 16:49
Accident grav pe DN1 intre un TIR si un autobuz cu 11 persoane Cinci persoane au ajuns la spital
Accident grav pe DN1, lângă Ploiești. Impact între un TIR și un autobuz cu 11 persoane la bord. Sursa foto: observatorulph.ro
ADVERTISEMENT

Un accident soldat cu victime s-a produs, marți, în județul Prahova, pe DN1. Un TIR și un autobuz în care se aflau 11 pasageri au intrat în coliziune, în apropierea orașului Ploiești.

Accident grav pe DN1, lângă Ploiești. Impact între un TIR și un autobuz cu 11 persoane la bord

Din primele informații, acest grav accident s-a produs la orele după-amiezii, pe DN1B, localitatea Bucov. În urma impactului violent dintre aceste vehicule, mai multe persoane au avut nevoie de asistenţă medicală.

ADVERTISEMENT

La locul accidentului au fost trimise mai multe ambulanţe, inclusiv o autospecială pentru transport victime multiple. Din cei 11 pasageri din autobuz, nu mai puțin de cinci au ajuns la spital.

ISU Prahova informează că, ”în urma evaluării medicale, 5 persoane care prezentau diferite leziuni minore au fost transportate la spital, pentru investigaţii suplimentare”.

ADVERTISEMENT

Șoferul TIR-ului ar fi vinovat de accident

Datele preliminare din ancheta acestui accident scot la iveală faptul că șoferul TIR-ului ar fi responsabil de accident. Conform Poliției, acesta, un bărbat de 35 de ani, în timp ce se deplasa pe DN1B, pe sensul de mers către Ploieşti, ar fi intrat în coliziune cu un autobuz ce se afla oprit regulamentar în stație.

”Traficul rutier este restricţionat pe banda nr.1 a sensului de mers către Ploieşti. Poliţiştii rutieri continuă cercetările pentru stabilirea tuturor cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs accidentul rutier”, a transmis IPJ Prahova.

ADVERTISEMENT

Accident grav și în Brașov. Un alt autobuz implicat

Tot marți, un accident rutier soldat cu pagube materiale a avut loc în Ghimbav, județul Brașov. Din datele Poliției, în eveniment au fost implicate un autobuz și o autoutilitară.

Imediat, la fața locului au fost mobilizate echipaje ale Poliției Rutiere. Au mai ajuns acolo o autospeciala de lucru cu apă și spumă, descarcerare, un echipaj SMURD si un echipaj din cadrul SAJ Brașov. Din primele date, se pare că ambele autovehicule se deplasau dinspre Brașov spre centrul orașului Ghimbav.

ADVERTISEMENT

În urma acestui eveniment rutier, ambii șoferi au beneficiat de îngrijiri medicale la fața locului dar au refuzat transportul la o unitate spitalicească. Zeci de minute de la producerea impactului s-a circulat alternativ în zonă.

ADVERTISEMENT