News

Accident grav pe o autostradă din Italia! Patru români printre care şi un bebeluş şi o fetiţă de 10 ani au decedat. Reacția MAE. Update

06.06.2020 | 13:10
Accident grav pe o autostrada din Italia Patru romani printre care si un bebelus si o fetita de 10 ani au decedat Reactia MAE Update
Accident grav pe o autostradă din Italia! Patru români printre care şi un bebeluş şi o fetiţă de 10 ani au decedat. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Patru cetăţeni români, printre care un bebeluşi de 10 luni şi o fetiţă de 10 ani, au murit pe autostrada A1, între Arezzo şi Monte San Savino, în Italia. 

UPDATE, 6 iunie, ora 13:13. După producerea tragediei, Ambasada României la Roma și Consulatul General al României la Bologna au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale în regim de urgență, pentru informații privind cetățenia, identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și circumstanțele producerii accidentului, a precizat MAE.

ADVERTISEMENT

”Potrivit informațiilor obținute de la autoritățile locale, în acest accident au fost implicați opt cetățeni români, dintre care patru au decedat, trei au fost răniți, fiind transportați la unități medicale din zonă pentru a beneficia de asistență medicală de specialitate, iar un alt cetățean român este în afara oricărui pericol”, a transmis sursa citată pentru Digi24.


Accident grav pe o autostradă din Italia! Patru români printre care şi un bebeluş şi o fetiţă de 10 ani au decedat

Știrea inițială, 5 iunie, 23:09

Tragedia s-a produs în cursul zilei de vineri, în jurul orei 14:00 în zona Badia al Pino, din provincia Arezzo.

ADVERTISEMENT

Copiii se aflau împreună cu bunicii şi alte persoane într-un minivan marca Volkswagen Sharan.

În total, în maşină se aflau opt persoane, iar în accident au fost implicate două autoturisme şi un TIR.

VEZI VIDEO CU ACCIDENTUL: 

Supravieţuitorii au fost duşi la spitalele din apropiere, iar pentru doi dintre pacienţi au intervenit elicopterele medicale

În urma impactului deosebit de grav, patru persoane, cei doi copii şi bunicii lor, au murit pe loc. Alte şapte persoane au fost rănite şi au ajuns de urgenţă la spital.

ADVERTISEMENT

Primele echipaje de salvare au ajuns la locul tragediei şi l-au găsit pe tatăl copiilor, în jurul maşinii, cu mâinile pe faţă, strigând disperat către copii şi către bunici.

Supravieţuitorii au fost duşi la spitalele din apropiere, iar pentru doi dintre pacienţi au intervenit elicopterele medicale, starea de sănătate fiind extrem de gravă.

ADVERTISEMENT

La Repubblica scrie că poliţiştii au deschis o anchetă pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs accidentul.

 

ADVERTISEMENT