News

Accident grav provocat de un călugăr. Avea o alcoolemie de 1,77 alcool pur în aer expirat

11.09.2019 | 19:24
Accident grav provocat de un calugar Avea o alcoolemie de 177 alcool pur in aer expirat
Accident rutier grav produs de un călugăr. Sursa foto: digi24.ro

Accident rutier grav produs în cursul zilei de miercuri, în localitatea Valea Călugărească, pe Drumul Național 1B. Autorul, un călugăr din Maramureș în vârstă de 43 de ani, nu a păstrat distanța regulamentară față de autoturismul din fața sa și a intrat în coliziune cu acesta. Din fericire, în urma impactului, niciuna dintre persoanele implicate nu a fost rănită, anunță autoritățile.

Călugărul s-a urcat la volan în stare de ebrietate

Potrivit informațiilor transmise de Inspectoratul Județean de Urgență Prahova, bărbatul conducea sub influența băuturilor alcoolice, oamenii legii depistându-i o alcoolemie de 1,77 alcool pur în aerul expirat. Pe numele său a fost întocmit un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate. Incidentul a fost semnalat prin apel la serviciul de urgență 112.

Întrucât nu s-a soldat cu rănirea niciuneia dintre persoanele implicate, evenimentul rutier putea fi încadrat la tamponare, rezolvându-se prin înțelegerea amiabilă. Pe lângă echipajul ambulanței, au sosit, însă și polițiștii, care au decis să-l testeze pe autorul accidentului cu aparatul etilotest. Astfel, s-a constatat că bărbatul, călugăr în vârstă de 43 de ani, consumase băuturi alcoolice.

Un alt călugăr a murit, după ce s-a izbit cu mașina de un copac. Sursa foto: adevarul.ro
Un alt călugăr a murit, după ce s-a izbit cu mașina de un copac. Sursa foto: adevarul.ro

Călugăr mort într-un alt accident produs recent. A intrat cu mașina în copac

Nu este singurul eveniment rutier de acest gen. Un alt accident produs în urmă cu câteva luni în localitatea Ciocârlia, jduețul Constanța, s-a soldat cu moartea unui călugăr de 45 de ani, după ce acesta a pierdut controlul volanului autoturismului său, izbindu-se puternic de un copac.

La data de 27.01.2019, în jurul orei 00,00, un bărbat de 45 ani a condus un autoturism pe DN 3 prin localitatea Ciocârlia, dinspre Cobadin către Constanţa şi ajungând la 20 de metri de ieşirea din localitate, din cauza neadaptării vitezei la condiţiile de drum a pierdut controlul asupra directiei de mers, a părăsit carosabilul către stânga şi a intrat în coliziune cu un copac după care s-a răsturna în afara părţii carosabile”, a transmis IPJ Constanța.