Accident grav în Ungaria: trei români morţi, mulţi răniţi grav

Trei români au murit astăzi într-un teribil accident rutier petrecut pe teritoriul Ungariei....
30.08.2013 | 12:17
Accident grav in Ungaria trei romani morti multi raniti grav
ADVERTISEMENT

Trei români au murit astăzi într-un teribil accident rutier petrecut pe teritoriul Ungariei.

UPDATE: Ambasada României la Budapesta s-a autosesizat, astăzi, 30 august 2013, cu privire la un grav accident de circulaţie, care a avut loc în  jurul orei 5.40, ora locală, pe autostrada M5, pe direcţia Budapesta, în care au fost implicate mai multe autovehicule, printre care şi un microbuz cu număr de înmatriculare românesc.

Din primele informaţii obţinute de misiune, este vorba de 3 persoane decedate şi 18 persoane rănite. Se pare că, atît persoanele decedate, cît şi cele rănite sunt cetăţeni români.

ADVERTISEMENT

Ambasada României a întreprins de îndată demersuri pe lângă autorităţile statului de reşedinţă pentru a obţine informaţii cu privire la acest eveniment nefericit.Consulul României la Budapesta şi ataşatul de interne se află în acest moment la locul accidentului, beneficiind de sprijinul autorităţilor ungare.

Misiunea diplomatică a României la Budapesta este în legătură permanentă cu autorităţile din ţara de reşedinţă referitoare la acest accident. Ambasada României la Budapesta este pregătită să acorde asistenţă şi protecţie consulară în limita competenţelor l

ADVERTISEMENT

Trei persoane au murit într-un accident rutier care a avut loc vineri dimineaţa pe autostrada M5, la aproximativ 25 de kilometri sud-vest de Budapesta, soldat cu 33 răniţi, dintre care 18 grav, inclusiv 11 străini, între care cetăţeni români, bulgari, sârbi şi turci, relatează MTI. Treizeci şi trei de persoane au fost rănite, dintre care 18 grav, a declarat Zsofia Nagy, o purtătoare de cuvânt a serviciului naţional ungar de salvare.

Accidentul a implicat un camion cu numere de înamtriculare în Ungaria, trei minibuze şi cinci autoturisme cu persoane la bord. Cauza accidentului este face obiectul unei investigaţii, potrivit MTI. Circulaţia rutieră pe banda spre Budapesta de pe autostradă a fost închisă. Vehiculele care se îndreaptă spre capitala ungară sunt redirecţionate spre autostrăzile 4 şi 5.Mai multe persoane rănite, inclusiv cetăţeni străini, se aflau în stare critică şi erau supuşi unor intervenţii chirurgicale, scrie MTI, fără alte precizări. Între cele 11 persoane grav rănite se află români, bulgari, sârbi şi turci, menţionează agenţia ungare de presă.

ADVERTISEMENT

SURSA: www.realitatea.net