News

Accident groaznic în China, pe autostradă. 27 de persoane au murit după ce un autocar Covid s-a răsturnat

Zeci de oameni au murit sau au fost răniți pe o autostradă din China, iar numărul morților este în creștere de la o oră la alta.
18.09.2022 | 17:48
Accident groaznic in China pe autostrada 27 de persoane au murit dupa ce un autocar Covid sa rasturnat
Accident puternic în China. Foto: Reuters
ADVERTISEMENT

Potrivit Reuters, 27 de morți au fost identificați până în acest moment, după ce autocarul în care se aflau s-a răsturnat.

Accident groaznic în China cu 27 de morți

Accidentul cumplit s-a produs în sud-vestul Chinei, conform televiziunii de stat CCTV. “Este cel mai grav accident rutier de la începutul anului. S-a întâmplat pe o autostradă din provincia rurală Guizhou”, transmite CCTV. În autocarul răsturnat se aflau 47 de persoane.

ADVERTISEMENT

Victimele accidentului din sudul Chinei se aflau într-un autocar de ”carantină Covid”. Conform Reuters, victimele se aflau într-un vehicul oficial de sănătate guvernamental și erau transportate din motive legate de pandemia de COVID.

Accidentul a avut loc la primele ore ale dimineții de duminică pe o autostradă din Sandu, care se află la aproximativ 170 km sud-est de capitala provinciei Guiyang.

ADVERTISEMENT

Autobuzul, care s-a răsturnat pe o porțiune a unei autostrăzi care duce de la Guiyang la Libo transporta 47 de persoane, se arată în declarația poliției.

Rapoartele și fotografiile neverificate ale autobuzului care circula duminică după-amiază pe rețelele sociale chineze au generat o revărsare de furie față de politicile stricte ale Chinei privind COVID și lipsa inițială de transparență din partea autorităților.

ADVERTISEMENT

”Toți suntem în acest autobuz”, a fost un comentariu popular postat pe aplicația de socializare WeChat. ”Când se vor opri toate astea?” a întrebat un alt internaut.

Un raport din Tianyan News, care aparține cotidianului de stat Guizhou Daily, a spus că autobuzul era un vehicul special conceput pentru a transporta oameni către și dinspre locuri de carantinare COVID.

ADVERTISEMENT

Oficialii locali sunt sub presiune pentru a ține focarele sub control, mai ales acum, înaintea congresului partidului. Politica ”Zero Covid” a Chinei e extrem de dură și nu e pe deplin înțeleasă de Europa sau SUA.

Regimul lui Xi Jinping carantinează orașe de milioane de oameni chiar din momentul în care apar primele cazuri de infectare cu Covid-19, fiind criticat de acest lucru inclusiv de o parte a populației pe care o conduce.

ADVERTISEMENT