Sporturi

Accident groaznic în Formula 3! A zburat câţiva metri în aer şi s-a înfipt într-un gard! Starea pilotului! Video

18.11.2018 | 12:28
Accident groaznic in Formula 3 A zburat cativa metri in aer si sa infipt intrun gard Starea pilotului Video
ADVERTISEMENT

Marele Premiu al statului Macau din Formula 3 a fost umbrit de un accident groaznic. Monopostul pilotat de Sophia Florsch a fost implicat într-un incident chiar în startul cursei de pe “Guia Circuit”. Pilotul german de 17 ani a suferit accidentul în prima curbă de pe circuit, iar totul a fost filmat de spectatorii prezenţi la cursă.

Imediat după startul în cursa din Macau, Sophia Florsch a pierdut controlul monopostului pe linia dreaptă care precedează curba “Lisboa”. Maşina s-a răsucit şi a zburat câţiva metri în aer, peste ceilalţi competitori, după care s-a înfipt într-un gard aflat pe marginea circuitului. Cursa a fost întreruptă imediat după producerea accidentului.

ADVERTISEMENT

Accident groaznic în Formula 3. Câte persoane au fost rănite

Oficialii FIA au lansat un comunicat de presă în legătură cu accidentul groaznic din Formula 3 în care au anunţat că Sophia Florsch este conştientă. “Pilotul este conştient şi a comunicat. Sophia a fost transportată la spital pentru mai multe investigaţii”, a fost anunţul făcut de Federaţia Internaţională de Automobilism. Pe lângă sportiva din Germania, în accident au mai fost rănite alte patru persoane, printre care şi un pilot, al cărui nume nu a fost dezvăluit.

Sophia Florsch este la primul sezon în care concurează în Formula 3, după ce în trecut a mai participat ADAC Formula 4 şi Italian F4. Sportiva de 17 ani a luat startul în 21 de curse din actualul sezon şi ocupă locul 22 în clasamentul general, cu un singur punct obţinut, în cursa de pe circuitul “Red Bull” din Austria. Născută pe 1 decembrie 2000, Sophia Florsch a început să parctice kartingul încă de la cinci ani, iar între 2008 şi 2014 a concurat în mai multe concursuri în Europa. Mick Schumacher, campion în Formula 3, a participat la Marele Premiu al statului Macau.

ADVERTISEMENT