News

Accident groaznic în Turcia, cu un autocar răsturnat într-o râpă. Ultimul bilanț: cinci morți și zeci de răniți

Un accident groaznic a fost înregistrat duminică dimineața în Turcia, în provincia Bursa. Peste 40 de persoane au fost rănite și alte cinci și-au pierdut viața.
28.08.2022 | 15:34
Accident groaznic in Turcia cu un autocar rasturnat intro rapa Ultimul bilant cinci morti si zeci de raniti
Accident cumplit în provincia Bursa. Un autocar s-a răsturnat într-o râpă. Foto: captură turkey.postsen.com
ADVERTISEMENT

Acest accident s-a produs în jurul orei 08:30, în districtul İnegöl. Autobuzul turistic cu numărul de înmatriculare 43 ACT 702 se deplasa din districtul Tavșanlı spre Mudanya.

Accident teribil în Turcia

La un moment dat, o problemă apărută la sistemul de frânare l-a împiedicat pe șofer să mai poată controla autocarul care s-a răsturnat într-o râpă.

ADVERTISEMENT

După aproximativ 20 de metri, acesta s-a oprit într-un copac, potrivit turkey.postsen.com. Ulterior, la fața locului au ajuns mai multe echipaje de medici, pompieri și jandarmi.

Salvatorii au transmis că din cauza acestui accident au fost rănite 46 de persoane și alte cinci au murit. Conform ultimelor informații, printre cei care și-au pierdut viața se află șoferul și două femei.

ADVERTISEMENT

Directorul provincial de sănătate, Fevzi Yavuzyılmaz, s-a deplasat la fața locului împreună cu guvernatorul Yakup Canbolat, și a declarat că doi dintre răniți au murit în spitalul în care au fost tratați.

Alertă la spitalele din provincia Bursa

Patru dintre ei se aflau în stare gravă. Mulți răniți au fost transportați la spitalele din İnegöl și Domaniç, în timp ce alții au ajuns la cele din Bursa și Kütahya.

ADVERTISEMENT

Guvernatorul provinciei Bursa, Yakup Canbolat, a venit la locul accidentului pentru pentru a superviza misiunea de salvare, dar și ancheta. Polițiștii rutieri vor cerceta toate cauzele care au dus la producerea acestui accident teribil.

Altfel, amintim că în urmă cu doar o zi, un autocar cu ucraineni s-a răsturnat în Vrancea. La puțin timp după ce s-a sunat la 112, 13 ambulanțe au ajuns la fața locului.

ADVERTISEMENT

Şoferul autocarului cu persoane care veneau din Turcia şi se îndreptau spre Ucraina, la intrare în Garoafa, la circa 300 de metri pe partea dreaptă, pe sensul de mers dinspre Focşani către Bacău, a pierdut controlul volanului şi a intrat într-un şanţ.

În autocar se aflau mame şi copii. A fost activat Planul Roşu de Intervenţie, la faţa locului intervenind circa 13 ambulanţe“, a declarat sâmbătă primarul comunei Garoafa, Laurenţiu Diaconu.

 

 

ADVERTISEMENT