News

Accident în Arad, cu un autocar în care se aflau 33 de pasageri. A fost activat planul roșu de intervenție

Un autocar cu 33 de pasageri a fost implicat într-un accident de circulație lângă Arad, fiind activat planul roșu de intervenție.
10.12.2022 | 20:15
Accident in Arad cu un autocar in care se aflau 33 de pasageri A fost activat planul rosu de interventie
Accident autocar lângă Arad. Foto: ISU Arad
ADVERTISEMENT

Accidentul a avut loc la ieșirea din localitatea Buteni, iar la fața locului intervin mai multe echipaje de descarcerare de la ISU Arad.

Accident cu un autocar în Arad

”Accident rutier cu descarcerare, autocar cu 33 de persoane, răsturnat la ieşire din Buteni, spre Cuied. S-a activat planul roşu”, a transmis ISU Arad, conform Aradon.ro.

ADVERTISEMENT

La fața locului au sosit și echipajele de Poliție. Potrivit primelor informații de la fața locului, cinci pasageri au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Din fericire toate cele 33 de persoane s-au autoevacuat din autocar, cu toate că acesta se răsturnase. În aceste condiții nu a mai fost nevoie de intervenția echipajelor de descarcerare.

ADVERTISEMENT

“Din primele informații există 5 victime, care necesită îngrijiri medicale. Autocarul este răsturnat pe partea stângă la 1 metru adâncime, într-un șanț de pe marginea drumului”, a transmis Ruxandra Klein, purtătorul de cuvânt al ISU Arad.

Potrivit ISU Arad, autocarul s-a răsturnat în afara părții carosabile, la ieșire din localitatea Cuied spre localitate Buteni. Este activat planul roșu de intervenție pentru că este posibil să avem 33 de victime.

ADVERTISEMENT

Intervin forțe și mijloace ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vasile Goldiș al județului Arad cu: o autospecială de stingere cu modul pentru descarcerare și o autospecială pentru descarcerare, o autospecială pentru transport personal și victime, un echipaj SMURD TIM, 10 SMURD B2, cu sprijin SAJ (o ambulanță C și 9 ambulanțe tip B). Din ordinul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, ISU Timiș a dislocat 3 ATPVM și 3 EPA tip B”.

La finele lunii august, patru persoane, dintre care trei români, își pierdeau viața, în timp ce alte opt era rănite într-un accident rutier petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în apropiere de oraşul Veliko Tărnovo din Bulgaria. Și în acel accident a fost implicat un autocar.

ADVERTISEMENT

Inclusiv ministrul Lucian Bode a reacționat în acel moment. ”Din păcate, în urma acestui tragic accident din Bulgaria în care a fost implicat un autocar cu cetăţeni români, s-au pierdut vieţi. Transmit sincere condoleanţe şi putere să treacă peste această cumplită încercare familiilor şi prietenilor compatrioţilor noştri care au pierdut pe cineva drag şi apropiat. Le doresc răniţilor însănătoşire grabnică!”, transmitea ministrul Bode.

ADVERTISEMENT
Tags: