News

Accident în lanț pe A1 Sibiu. Un tir a lovit un utilaj de deszăpezire care staționa pe banda de urgență. Cinci mașini avariate și doi răniți

Oamenii legii cercetează un accident în lanț petrecut pe A1 Sibiu, unde un tir a lovit un utilaj de deszăpezire care staționa pe banda de urgență, rezultând cinci mașini avariate și două persoane rănite
04.02.2022 | 11:03
Accident in lant pe A1 Sibiu Un tir a lovit un utilaj de deszapezire care stationa pe banda de urgenta Cinci masini avariate si doi raniti
Un accident în lanț a avut loc pe autostrada A1, în apropiere de Sibiu. sursă foto: DRDP Brașov / ISU Sibiu
ADVERTISEMENT

Un accident în lanț a avut loc pe Autostrada A1, lângă Sibiu. Un tir a lovit un utilaj de deszăpezire care staționa pe banda de urgență. Potrivit autorităților, cinci mașini au fost avariate, iar două persoane au fost rănite.

Accident în lanț pe A1 Sibiu

Un impact rutier a avut loc vineri dimineață, 4 februarie, pe autostrada A1, lângă Sibiu. Carambolul s-a petrecut în zona ieșirii către localitatea Agnita, la kilometrul 248.

ADVERTISEMENT

Un tir s-a răsturnat, după ce a intrat într-un utilaj de deszăpezire care staționa pe banda de urgență, din cauza unei defecțiuni. Acesta era semnalizat corespunzător, au precizat autoritățile.

Imediat după impact, șoferul unui alt camion a oprit tot pe banda de urgență, pentru a acorda ajutor persoanelor rănite. Acesta a avut, însă, parte de un șoc atunci când a văzut că și vehiculul lui a fost lovit de o altă mașină.

ADVERTISEMENT

În total, potrivit oamenilor legii, cinci autovehicule au fost implicate în impactul rutier petrecut vineri dimineață.

Atât șoferul tirului, cât și șoferița autoturismului au fost duși la spital, conștienți, pentru a li se acorda îngrijiri medicale de specialitate.

ADVERTISEMENT

Circulație îngreunată pe autostrada A1 în urma accidentului în lanț

Traficul pe autostrada A1 se desfășoară cu dificultate, după ce mai multe vehicule au fost avariate în lanț.

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că, pe A1 Sibiu – Deva, km 249+000(jud. Sibiu), un TIR a intrat în coliziune cu un ATB de deszăpezire ce staționa(semnalizat corespunzător) pe banda de urgență din cauza unei defecțiuni tehnice.

ADVERTISEMENT

În urma accidentului 2 persoane au fost rănite, investigate medical. Banda 1 si banda de urgență, spre Deva sunt blocate. Circulația se desfășoară pe banda 2. Se estimează ca în aproximativ 45-60 de minute traficul să fie reluat în condiții normale”, au precizat oamenii legii.

Accident rutier și în județul Timiș

Ziua de vineri a început cu mai multe evenimente rutiere în diferite părți ale țării.

Potrivit oamenii legii, și în județul Timiș a avut loc un accident. O mașină a fost lovită de un tren care circula pe ruta Lovrin – Nerău.

“Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, judeţul Timiș, la o trecere la nivel cu calea ferată, un autoturism, este acroșat de un tren, care circula pe relatia Lovrin -Nerău.

Nu au fost victime. Traficul feroviar este blocat pe Sectia 217 km cfr 76+848 m., între stațiile statiile cf Comlos-Teremia Mare. De asemenea și traficul rutier este blocat pe DN59C  Comloșu Mare – Teremia, la km. 20, circulându-se pe DJ549A”, au mai spus polițiștii.

ADVERTISEMENT