News

Accident în lanţ pe autostrada Deva-Nădlac. Opt mașini au fost implicate într-un carambol

Condițiile meteo au provocat o serie de probleme autostrada Deva-Nădlac. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunțat un carambol cu 8 mașini.
09.01.2022 | 12:36
Accident in lant pe autostrada DevaNadlac Opt masini au fost implicate intrun carambol
ADVERTISEMENT

Dimineață agitată pe autostrada Deva-Nădlac, unde au fost semnalate două accidente masive. Mai întâi, la kilometrul 582 de pe A1, în apropierea localității Nădlac, județul Arad,  s-a produs un accident rutier  în care au fost implicate un autoturism și un autocamion.

La scurt timp, în aceeași zonă, s-a produs o tamponare în lanț în care au fost implicate alte 8 autovehicule. Potrivit primelor informații, o singură persoană a suferit leziuni (posibil răni ușoare), fiind evaluată medical.

ADVERTISEMENT

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a transmis că circulația rutieră se desfășoară doar pe banda de urgență, benzile 1 și 2 fiind restricționate.

Condiții grele pe autostrada Deva-Nădlac. Zece autovehicule au fost avariate în această dimineață

După accidentul în care au fost implicate 8 autovehicule, s-a luat măsura devierii circulației pe DN 7G, către Vama Nădlac 1.

ADVERTISEMENT

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române reamintește faptul că pe autostrada A1 Deva-Nădlac, vizibilitatea în trafic este redusă din cauza ceții dense sub 100 de metri.

„Recomandăm conducătorilor auto ca, pe timp de ceaţă, să reducă viteza, să mărească distanţa în mers faţă de vehiculele din față şi să folosească corespunzător luminile.

ADVERTISEMENT

Trebuie sa atragem atentia si pietonilor, bicicliştilor şi căruţaşilor care trebuie să fie conştienţi de faptul că pe timp de ceaţă sunt mai greu vizibili în trafic”, anunță Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române

Pe timp de ceaţă, în afară de reducerea vitezei, mărirea distanţei în mers şi folosirea corespunzătoare a luminilor, în ceea ce priveşte autostrăzile trebuie respectate şi alte reguli specifice:

ADVERTISEMENT
  • nu opriţi pe benzile de circulaţie şi pe banda de urgenţă!
  • în cazul unei pene sau defecţiuni tehnice, porniţi luminile de avarie, echipaţi-vă cu vesta reflectorizan
  • scoateţi pasagerii din autovehicul în afara părţii carosabile şi amplasaţi triunghiurile reflectorizante, unul după celălalt, la distanţe mai mari!

Dimineața de zilei de duminică, 9 ianuarie, a fost una dificilă pentru șoferi. Vizibilitatea a fost redusă în trafic din cauza ceții, sub 100-200 de metri, pe autostrăzile A3 București-Ploiești și A1 Deva-Nădlac.

La ora 08:45 se circula în condiții de ceață, care reduce vizibilitatea în trafic sub 200 metri, pe alocuri chiar sub 50 de metri, pe mai multe artere rutiere din județele Arad, Olt, Dolj, Ialomița, Argeș, Prahova, Buzău, Dâmbovița, Constanța, Galați, Călărași, Giurgiu, Ilfov, Teleorman, dar și în municipiul București, a informat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române.

ADVERTISEMENT