Sport

Accident în Turneul celor Patru Trambuline! Sabirzhan Muminov nu s-a putut opri şi a suferit o căzătură urâtă la Innsbruck. Video

03.01.2019 | 16:25
Accident in Turneul celor Patru Trambuline Sabirzhan Muminov nu sa putut opri si a suferit o cazatura urata la Innsbruck Video

Înaintea calificărilor de la Innsbruck, în etapa a 3-a din Turneul celor Patru Trambuline, a avut loc o căzătură urâtă. Kazahul Sabirzhan Muminov nu şi-a putut calcula bine oprirea după săritură şi s-a lovit violent de parapet. 

Kazahul a căzut după parapet şi a avut nevoie de îngrijiri după incident. Din fericire, Muminov a putut să sară după câteva minute în calificări, însă a făcut-o într-o manieră dezamăgitoare, fiind pe locul 62 din 64 de săritori clasificaţi.

VEZI VIDEO:

Sărituri cu schiurile: Innsbruck – Sabirzan Muminov

Sperăm ca sportivul rus să fie bine. ?Calificările celei de-a treia etape a Turneului Celor Patru Trambuline au loc chiar acum, în direct pe Eurosport 1 și Eurosport 1HD.

Gepostet von Eurosport am Donnerstag, 3. Januar 2019

Kobayashi, aproape de victorie în Turneu! Câştigă toate etapele?

Calificările au fost câştigate de liderul Cupei Mondiale, Ryoyu Kobayashi. Japonezul s-a impus cu o săritură de 126,5 metri şi are prima şansă la victorie şi la Innsbruck. Kobayashi a câştigat primele două etape ale turneului, la Oberstdorf şi Garmish Partenkirchen.

Marele rival din turneu al lui Kobayashi, Markus Eisenbichler, a avut o evoluţie dezamăgitoare în calificări, fiind abia pe locul 31. Între cei doi diferenţa este foarte mică, Kobayashi având 2,3 puncte avans în Turneul celor Patru Trambuline.

Accident în Turneul celor Patru Trambuline! Sabirzhan Muminov nu s-a putut opri şi a suferit o căzătură urâtă la Innsbruck. Video (5)
Markus Eisenbichler şi Richard Freitag

Ryoyu Kobayashi poate să se apropie de Marele Şlem în turneu dacă va câştiga şi la Innsbruck. Japonezul este mare favorit în acest moment, având două victorii şi reuşita din calificări de la Innsbruck. El poate să se alăture clubului exclusivist format din Sven Hannawald şi Kamil Stoch, singurii săritori din istorie care au reuşit victoria în turneu cu victorii în toate cele 4 etape.

La Innsbruck, competiţia propriu zisă va avea loc vineri, de la ora 14:45. Ultima etapă va avea loc în weekend la Bischofshofen. Sâmbătă vor fi programate calificările, în timp ce duminică vom avea ultimele sărituri din Turneul celor Patru Trambuline. Câştigătorul ultimelor două ediţii, Kamil Stoch, mai are doar şanse teoretice să îşi menţină “coroana”, având în vedere că este la 32,1 puncte de liderul Kobayashi.

Accident în Turneul celor Patru Trambuline! Sabirzhan Muminov nu s-a putut opri şi a suferit o căzătură urâtă la Innsbruck. Video (1)
Ryoyu Kobayashi în timpul zborului

Clasamentul turneului: 

1. Ryoyu Kobayashi: 548.9 pts
2. Markus Eisenbichler: 546.6 pts
3. Dawid Kubacki: 526 pts
4. Andreas Stjernen: 523.5 pts
5. Roman Koudelka: 518.2 pts
6. Kamil Stoch: 516.8 pts