News

Accident înfiorător cu 21 de morți. Un autocar plin cu pelerini s-a făcut scrum. Video

30.05.2019 | 09:34
Accident infiorator cu 21 de morti Un autocar plin cu pelerini sa facut scrum Video

Un accident înfiorător cu 21 de morți și nu mai puțin de 30 de răniți s-a petrecut în Mexic. Un autocar plin cu pelerini s-a ciocnit cu un camion în statul Veracruz și autorităţile locale au intervenit de urgență. Imaginile de la fața locului erau unele de coșmar. “Un număr de 17 corpuri au fost scoase din autobuzul de pasageri şi două din camion. Pe drumul spre spital, unul dintre răniţi a decedat şi mai târziu altul grav rănit.

Accident înfiorător cu 21 de morți

Este o situație destul de dificilă căreia încercăm să-i facem față. Am căutat să acordăm primul ajutor și să identificăm persoanele care au nevoie de ajutor imediat”, a declarat responsabilul pe probleme de protecţie civilă din acest stat, Guadalupe Osorno. Toți cei care se aflau în autobuz se întorceau dintr-un pelerinaj la Basilica Santa Maria de Guadalupe din Ciudad de Mexico şi mergeau în statul Chiapas, de unde erau originari.

De remarcat că accidentul a avut loc pe o autostradă care traversa o zonă muntoasă, cu vârfuri care ajung la peste 2000 de metri și unde ceaţa complică frecvent vizibilitatea şoferilor. De altfel, în primele imagini difuzate de televiziunile mexicane se observă clar un autobuz complet ars răsturnat pe şosea şi un camion, de asemenea ars, cu partea din faţă distrusă. Localnicii spun că s-a auzit un zgomot puternic după care mai multe țipete de om.

Zona accidentului, una deosebit de periculoasă

Dioceza din Tuxtla Gutierrez, în statul Chiapas, a prezentat condoleanţe familiilor victimelor şi şi-a exprimat “regretele profunde”. „Ne-ar fi plăcut să nu transmitem niciodată acest comunicat. Este genul de mesaj pe care nu vrei să-l faci niciodată. De fiecare dată când vorbești despre pierderi, despre tragedii este dificil. Ne rugăm pentru toată lumea și ne exprimăm regretele profunde pentru întreaga întâmplare”, au spus aceștia.

Nu este singurul accident grav petrecut în zonă. În 2006, peste 50 de pelerini şi-au găsit sfârşitul în același loc atunci când autobuzul lor s-a prăbuşit într-o prăpastie, după ce autovehiculul a rămas fără frâne.