News

Plan roșu în Bacău după un accident cu șapte morți și cinci răniți grav! Tragedia a fost provocată de șoferul unui microbuz

Accident înfiorător în județul Bacău acolo unde a fost activat de urgență Planul Roșu
25.07.2021 | 09:24
Plan rosu in Bacau dupa un accident cu sapte morti si cinci raniti grav Tragedia a fost provocata de soferul unui microbuz
ADVERTISEMENT
25-07-2021
13:23

Tragedia a fost provocată de șoferul unui microbuz

Conform informațiilor oferite de polițiști, carnagiul de la Răcăciuni, judeţul Bacău, a fost provocat de şoferul unui microbuz. Acesta a pătruns pe contrasens şi a spulberat maşina în care se afla o familie din Suceava.

Din microbuzul pe care îl conducea şi-au pierdut viaţa nu mai puțin de patru femei, cea mai tânără dintre ele fiind o adolescentă de 18 ani. Din mașina lovită au murit o femeie de 34 de ani, soţia şoferului, un copil de numai trei luni şi un copil în vârstă de 7 ani

25-07-2021
07:27

Ce a spus Raed Arafat despre accidentul de la Răcăciuni

Șeful DSU Raed Arafat a spus că în urma accindetului 7 persoane, printre care doi copii, au murit.

“În acest moment, din ultimele informații primite, sunt 7 decedați, din păcate, și 5 răniți. Printre decedați sunt doi minori și un adult din autoturismul cu care s-a ciocnit microbuzul și 4 adulți din microbuz, iar răniții sunt 5, dacă nu greșesc, doi minori printre ei. Sunt deja la spital și așteptăm evaluarea ca să avem informații suplimentare.

Au fost trimise echipe din trei județe, din Bacău, din Galați și din Vrancea, plus elicopterul care a plecat de la Iași. (…)

Victimele au fost transportate, în principal, în județul Bacău. Știu că persoanele respective erau conștiente, dar asta nu înseamnă că nu se pot descoperi leziuni. Într-un accident în care au fost decese, orice persoană, chiar dacă este conștientă, poate să aibă încă anumite leziuni interne care să se descopere la spital.

Au fost persoane sub resuscitare. Cele două care sunt de sub resuscitare sunt din cele 7 care au fost declarate decedate”, a declarat Raed Arafat la Antena 3.

Au fost clipe de coșmar pe E85, mai exact în localitate Răcăciuni, acolo unde a avut loc un grav accident de circulație.

Din nefericire, un autoturism s-a lovit violent de o autoutilitară și autoritățile au fost nevoite să declanșeze cât mai repede posibil Planul Roșu.

ADVERTISEMENT

Accident înfiorător în județul Bacău!

Oamenii au ieșit într-un suflet din case după ce au auzit un zgomot înfiorător. Mulți spun că au rămas șocați atunci când au văzut incidentul rutier.

Cei din mașini țipau după ajutor, prea puțini au putut să fie scoși de acolo fiind prinși între fiarele contorsionate. Din păcate, nu mai puțin de șapte persoane și-au pierdut viața.

ADVERTISEMENT

La fața locului au sosit mai multe echipaje de intervenție. Vorbim de ambulanțe SMURD, dar și de pompieri sau echipe de descarcerare.

Conform primelor informații 12 persoane au fost implicate în accident. Echipajele medicale au acordat primul ajutor răniților.

ADVERTISEMENT

„Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN2 Bacău-Adjud, la ieșire din localitatea Răcăciuni, județul Bacău (…)

(…) s-a produs un accident rutier în care au fost implicate un autoturism și un microbuz în care se aflau 15 persoane.

ADVERTISEMENT

Potrivit primelor informații, 5 persoane au suferit leziuni (printre care și un copil), fiind evaluate medical la fața locului.

Traficul rutier este oprit pe ambele sensuri, fiind activat planul roșu de intervenție”, a transmis Politia Romana

Pentru eficientizarea misiunii de răspuns, la fața locului salvatorii de la nivelul județului Bacău intervin cu 1 autospecială de descarcerare, 1 autospeciala de stingere, 5 ambulante SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple, și 6 ambulante ale serviciului județean de ambulanță.

În sprijin au fost alocate 1 autospecială de transport personal și victime multiple de la ISU GL, iar de la ISU VN 1 autospecială de descarcerare grea, 1 autospecială de stingere și 1 ambulanță SMURD. De asemenea, la fața locului se îndreaptă și elicopterul SMURD.

ADVERTISEMENT
Tags: