News

Accident înfiorător în județul Olt. Cinci tineri au sărit cu mașina de pe un pod

10.03.2021 | 10:24
Accident infiorator in judetul Olt Cinci tineri au sarit cu masina de pe un pod
Pacienții au fost transportați de urgență la spital. Doi dintre ei, rămași încarcerați pe bancheta din spate a autoturismului, se află în stare gravă. Sursa foto: Colaj Fanatik/Realitatea Oltului
ADVERTISEMENT

Cinci adolescenți au fost răniți într-un grav accident rutier produs noaptea trecută, în jurul orei 01:00, pe Drumul Național 6/ E70, la ieșire din comuna Dăneasa, județul Olt

.

Potrivit autorităților, șoferul a pierdut controlul volanului și a sărit cu autoturismul de pe un pod feroviar. În urma impactului, două dintre victime au rămas încarcerate pe bancheta din spate.

ADVERTISEMENT

La fața locului au intervenit echipaje de la Garda Stoenești și Detașamentul Caracal, cu două autospeciale complexe pentru intervenție și descarcerare, două echipaje SMURD, două autospeciale pentru primă intervenție și un container pentru căutare-salvare, precum și patru echipaje de la Serviciul Județean de Ambulanță Olt.

Grav accident rutier în județul Olt. Cinci tineri au sărit cu mașina de la 8 metri înălțime

Toți cei cinci pacienți, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani, au primit îngrijiri la faţa locului și au fost transportați la UPU Slatina, cu politraumatisme. La sosirea echipajelor medicale, autoturismul se afla în afara carosabilului.

ADVERTISEMENT

Un autoturism a fost găsit pe terenul aflat în zona adiacentă podului peste calea ferată, care ar fi căzut de la o înălțime de aproximativ 8 metri.

Totodată, polițiștii au identificat un tânăr, de 19 ani, din comuna Vlădila, care ar fi condus autoturismul respectiv și patru pasageri, cu vârste cuprinse între 16 și 19 ani.

ADVERTISEMENT

Cele cinci persoane au fost transportate la spital pentru investigații și îngrijiri medicale de specialitate.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind zero. Acestuia i-au fost recoltate probe biologice de sânge”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

ADVERTISEMENT

De asemenea, ISU Olt a anunțat că „doi pasageri, aflați pe bancheta din spate, au fost fost găsiți încarcerați, unul dintre aceștia fiind inconștient”. Pompierii au acționat, cu ajutorul accesoriilor specifice, pentru extragerea celor două victime încarcerate.

Toți cei cinci pacienți, printre care și doi minori, au fost asistați la locul evenimentului și transportați la UPU Slatina, politraumatizați prin accident rutier”, a mai spus Alin Băsăşteanu, purtătorul de cuvânt al instituției.

ADVERTISEMENT