News

Accident îngrozitor în Târgu Jiu. Un mort și doi răniți grav, după ce o ambulanță a fost lovită de o cisternă

O ambulanță în misiune a fost lovită în plin de o cisternă la ieșirea din Târgu Jiu. Pacientul transportat a murit, echipajul a fost rănit grav
03.12.2022 | 17:57
Accident ingrozitor in Targu Jiu Un mort si doi raniti grav dupa ce o ambulanta a fost lovita de o cisterna
Șoferul cisternei nu a acordat prioritate Foto: ISU Gorj
ADVERTISEMENT

Un grav accident de circulație a avut loc la ieșirea din municipiul Târgu Jiu, în sensul giratoriu din cartierul Romanești. Șoferul unei cisterne nu a acordat prioritate de trecere unei ambulanțe care era în misiune.

Accident grav în Târgu Jiu. Ambulanță, lovită de o cisternă

În urma impactului, șoferul ambulanței, asistenta și pacientul pe care îl transportau au fost grav răniți. Pacientul a decedat la spital.

ADVERTISEMENT

În urma producerii accidentului, la fața locului au fost solicitate mai multe echipaje ale Ambulanței, Poliției și SMURD-ului. Potrivit publicației locale Pandurul, directorul Serviciului de Ambulanță Județean Gorj, Tiberiu Tătaru, a confirmat că o ambulanță care transporta un pacient spre Craiova a fost implicată în accident.

În primele momente după producerea accidentului, autoritățile au informat că șoferul ambulanței și asistenta au fost grav răniți. Femeia se află în comă, iar pentru ambele victime a fost solicitat elicopter SMURD care să-i transporte la Spitalul din Craiova.

ADVERTISEMENT

Potrivit cercetărilor preliminare, vinovat de producerea accidentului ar fi șoferul cisternei.

“La data de 3 decembrie a.c., ora 11:14, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Târgu-Jiu au fost sesizați prin apelul unic de urgență 112, cu privire la faptul că în localitatea componentă Romanești a avut loc un eveniment rutier cu victime în care a fost implicat și un echipaj medical.

 La fața locului s-a deplasat echipa operativă, care din primele cercetări a stabilit faptul că un bărbat de 35 de ani, din comuna Peștișani, în timp ce conducea un ansamblu rutier, format din cap tractor și semiremorcă, din direcția strada Aleea Victoriei-strada Mărgăritarului, în sensul giratoriu nu a acordat prioritate de trecere unei ambulanțe, care transporta un pacient, având semnalele acustice și luminoase în funcțiune și a intrat în coliziune cu aceasta”, au informat reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Gorj.

ADVERTISEMENT

Un mort și doi răniți grav

”În urma evenimentului, conducătorul auto al echipajului medical, precum și asistenta medicală au fost răniți grav, iar pacientul a fost rănit ușor, toți fiind transportați la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă”, a mai precizat IPJ Gorj.

ADVERTISEMENT

Din nefericire, la câteva ore după accident, pacientul care se afla în ambulanță a murit.

Bărbatul, în vârstă de 61 de ani, care avea hemoragie internă, fusese preluat de echipajul de la Ambulanță, din secția de Gastroenterologie a Spitalului Județean și urma să fie transportat la o unitate medicală din Craiova.

ADVERTISEMENT
Tags: