News

Accident la periferia de nord a Atenei. Opt persoane au fost rănite în urma deraierii unui tren electric

07.07.2020 | 17:31
Accident la periferia de nord a Atenei Opt persoane au fost ranite in urma deraierii unui tren electric
Accident la periferia de nord a Atenei. Opt persoane au fost rănite în urma deraierii unui tren electric
ADVERTISEMENT

Opt pasageri, şapte femei şi un bărbat, au fost răniți în urma deraierii unui tren electric, la periferia de nord a Atenei. Trenul asigura o legătură între portul Pireu și capitala Greciei.

Potrivit serviciului de salvare, astfel de accidente sunt foarte rare. ”Şapte femei şi un bărbat au fost răniţi uşor şi transferaţi ca măsură de precauţie la două spitale din Atena”, a declarat o reprezentantă a serviciului pentru AFP.

ADVERTISEMENT

Potrivit pompierilor ajunși la fața locului, trenul a deraiat la ora locală 12.30, care este şi ora României, la intrarea în staţia de destinaţie – Kifissia, la periferia de nord a Atenei.

Accident feroviar la periferia Atenei. Opt persoane au fost rănite

Linia de tren electric a Atenei este foarte utilizată de către călători, pentru că traversează tot centrul orașului. Aceasta datează din secolul al XIX-lea şi este una dintre primele linii de tren care deserveşte capitala Greciei.

ADVERTISEMENT

În anii 2000, linia de tren electric a fost legată de două linii de metrou, pentru a face mai ușoară legătura spre și dinspre centrul orașului.

În urmă cu două luni, au alt accident feroviar s-a petrecut tot în Grecia, mult mai grav de această dată. Patru persoane au murit și altele au fost rănite , în urma deraierii unui tren. Mecanicul trenului s-a aflat în stare critică.

ADVERTISEMENT

Trenul circula între oraşele Atena şi Salonic. Mai multe vagoane au deraiat în apropierea orăşelului Adendro, situat la circa 40 de kilometri de Salonic.

Potrivit presei locale, la bordul trenului se aflau aproximativ 100 de pasageri. LaCu puțin înainte de a ajunge la Salonic, cinci vagoane au deraiat din cauze necunoscute.

ADVERTISEMENT